Ny overraskelse til topps på Beitostølen

Men Martin Johnsrud Sundby ville egentlig stå over med vond rygg.

Seieren var verdt smertehelvetet langrennskometen Martin Johnsrud Sundby (23) måtte bite i seg i Beitosprinten.


Først 20 minutter før start bestemte Røa-løperen seg for å trosse ryggsmertene og gå åpningsrennet.

Det angret han ikke på til slutt.

Verdensmester Odd-Bjørn Hjelmeset måtte gi tapt med 3,6 sekunder, og fjorårsproduktet til talentfabrikken Team Manpower, Simen Østensen, endte 7,4 sekunder bak.

- Det kjentes som å få kniver hogget inn i ryggen. Men da det kom sekunderinger om at jeg lå an til seier, var det bare å kjøre på. Jeg reddet meg inn på å gå mer teknisk, sa Martin Johnsrud Sundby til NTB.
Ville stå over
Selv om han gikk verdenscuprenn forrige sesong, var det en temmelig ukjent løper som slo knockout på norgeseliten. 23-åringen viste seg så vidt fram med å nå kvartfinalen i fredagens sprintrenn, men den innsatsen holdt på å ødelegge for søndagens sensasjon.

- Jeg tok i for hardt fredag, og morgenen etter slet jeg med å reise meg opp fra senga. Det hjalp med massasje på korsryggen, men jeg var innstilt på å stå over dette rennet for å bli bedre til verdenscupåpningen neste helg.

-20 minutter før start tenkte jeg at det var like greit å starte, så fikk jeg heller stå av hvis det ble for ille. Og ille ble det, men seieren var verdt alle smertene, fortalte kraftkaren.

- Smerter i korsryggen har jeg slitt med i lang tid. Jeg har solid ryggmuskulatur og mye å bli stiv i.


Roet seg ned
Johnsrud Sundby er inne i sitt fjerde år i privatlaget Team Manpower, og talentet har det siden juniorklassen aldri vært tvil om.

- Før likte Martin at det var mye liv rundt ham. Denne sesongen har han tatt tak i det som kan bli bedre, og nå har han roet seg ned og begynt å bruke energien på det han skal. Martin har grepet tak i seg selv og tatt store steg både fysisk og teknisk, sa trener Kåre Tønne til NTB.

Team Manpower har de to siste sesongene masseprodusert landslagsløpere. Simen Østensen, Øystein «Pølsa» Pettersen og Roger Aa Djupvik, og i helgen har to nye stått fram i Martin Johnsrud Sundby og Anders Gløersen.

(NTB)

NY OVERRASKELSE: Martin Johnsrud Sundby gikk helt til topps på pallen i dag. I går var det Morten Eilifsen som overrasket alle på 15 kilometer fri. Odd-Bjørn Hjelmeset (t.v.) ble toer, mens fjorårskometen Simen Østensen tok tredjeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
NY OVERRASKELSE: Martin Johnsrud Sundby gikk helt til topps på pallen i dag. I går var det Morten Eilifsen som overrasket alle på 15 kilometer fri. Odd-Bjørn Hjelmeset (t.v.) ble toer, mens fjorårskometen Simen Østensen tok tredjeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
Ny overraskelse til topps på Beitostølen
TROSSET SMERTENE: Martin Johnsrud Sundby bestemte seg først for å gå rennet 20 minutter før start. Så gikk han helt til topps.