Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håvard Lorentzen i verdenscupen

Ny pallplass for Lorentzen

Håvard Holmefjord Lorentzen sto igjen da startskuddet gikk, men fikk opp dampen og tok 3.-plassen på lørdagens 500 meter i verdenscupen på skøyter i Japan.

I FORM: Håvard Holmefjord Lorentzen fortsetter der han slapp i fjor. Lørdag tok han en tredjeplass på 500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I FORM: Håvard Holmefjord Lorentzen fortsetter der han slapp i fjor. Lørdag tok han en tredjeplass på 500 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske OL-mesteren fikk ingen god start på sine første 100 meter, men skjøt deretter virkelig fart og var til slutt bare 15/100 sekund bak den russiske vinneren Pavel Kulizjnikov, mens det var seks hundredeler til den japanske toeren Ryohei Haga.

Ny seier ble det ikke, men med pallplassen viste Lorentzen at formen er svært god i sesongåpningen. Bergenseren vant fredag vinterens første 500 meter i verdenscupen.

De tre beste var i en klasse for seg lørdag. Kai Verbij på fjerdeplass var 32/100 bak Kulizjnikov.

Nedtur

Tidligere lørdag skuffet de norske på 1500-meteren i Obihiro. Sverre Lunde Pedersen jaktet alltid pallplasser på distansen, men fikk det ikke til å sitte teknisk og ble nummer sju.

Pedersen klokket inn til tiden 1.46,33. Til slutt var det 1,76 sekunder opp til den russiske vinneren Denis Juskov, som slo Kjeld Nuis med 26 hundredeler.

Det klaffet ikke for de norske på lørdagens 1500 meter. Allan Dahl Johansson endte på 9.-plass, mens Håvard Bøkko ble nummer 11. Sindre Henriksen havnet på 15.-plassen.

Pedersen gikk i par med Henriksen, som fikk tidlig løpet spolert etter en stor feil. Han greide å gi Pedersen en rygg å gå i, men den utnyttet lagkameraten dårlig. På slutten fikk Pedersen det tungt og var i mål over sekundet bak ledertiden.

- Dette er ikke godt nok. Vi ønsker å være i toppen, så vi har mye å jobbe med framover. Jeg får se på det som positivt at jeg blir nummer sju med et dårlig løp. I dag gikk jeg uryddig og ustabilt, spesielt etter 300 meter. Det er også derfor jeg ble veldig stiv på slutten, sa Pedersen til NRK.

For sakte

Han tror ikke Henriksens feilskjær hadde så altfor mye å si.

- Nei, men det hadde vært enda bedre om vi kunne ha pushet hverandre.

Som vanlig startet Johansson forsiktig, men denne gangen traff han ikke med taktikken. Unggutten var i mål på tiden 1.46,63.

- Han vil jo starte rolig, men dette var for mye, sa den nye landslagstreneren Bjarne Rykkje til NRK.

Bøkko noterte tiden 1.46,72 på den japanske isen, mens Henriksen hadde 1.47,95.

- Vi gjør for mange feil, og det kan vi ikke ha på dette nivået. Da blir det ikke topplasseringer. Vi går alt for sakte fra start. Det må vi jobbe med, mente Rykkje.

Norsk skøytesport hadde sist vinter en stor jubelsesong. Siden den gang er Sondre Skarli blitt byttet ut med Rykkje. Et spenningsmoment er hvordan det norske laget responderer på nederlenderens metoder. Opplegget er blitt radikalt endret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!