VISTE MUSKLER: Eirik Verås Larsen.
Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
VISTE MUSKLER: Eirik Verås Larsen. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

Ny pallplass for Verås Larsen

Padlet seg til tredje.

Eirik Verås Larsen padlet inn til en ny plassering på seierspallen da han endte på tredjeplass på K1 1000 meter i verdenscupen i tyske Duisburg lørdag.

- Denne prestasjonen er den klart sterkeste han har levert til nå denne sesongen, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

Verås Larsen er tilbake i vannet etter å ha tatt ett års pause. Han åpnet sesongen med annenplass i Poznan, mens han måtte nøye seg med sjetteplass i Tsjekkia to uker senere.

Lørdag var han igjen på seierspallen. Han var knappe sekundet bak den danske vinneren René Holten Poulsen, mens canadiske Adam van Koeverden knep annenplassen.

Mer å gå på - Innledningsvis i denne helgen hadde vi vel ikke turt å håpe på pallen, for vi ser at han fortsatt har litt å gå på. Men han holdt hodet kaldt og la seg litt bak i første del av løpet. De siste 500 meterne kjørte han det han var god for, sa Selvik.

- Det er gøy for ham å kjenne at han kan prestere i toppen igjen, la landslagssjefen til.

I midten av august er det VM i Ungarn. Det er også OL-kvalifisering.

5.-plass i K2 Øyvind Sølberg vant C-finalen på samme distanse.

På K2 1000 meter ble Agnes Brun-Lie og Louise Leren Moen nummer fem. Mira Falch kom på åttendeplass på K1 1000 meter for kvinner.

Jo Solhaug og Daniel Salbu endte på niendeplass og sist i finalen på K2 1000 meter.

- På K2 for menn prøvde vi en ny båt. Det var kanskje ikke fullt så bra løp i finalen, men det å komme til finale var sterkt. Det var nesten over forventningene våre, sa Selvik.

(NTB)