Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny pallplass for Verås Larsen

Padlet seg til tredje.

VISTE MUSKLER: Eirik Verås Larsen.
Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
VISTE MUSKLER: Eirik Verås Larsen. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

Eirik Verås Larsen padlet inn til en ny plassering på seierspallen da han endte på tredjeplass på K1 1000 meter i verdenscupen i tyske Duisburg lørdag.

- Denne prestasjonen er den klart sterkeste han har levert til nå denne sesongen, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

Verås Larsen er tilbake i vannet etter å ha tatt ett års pause. Han åpnet sesongen med annenplass i Poznan, mens han måtte nøye seg med sjetteplass i Tsjekkia to uker senere.

Lørdag var han igjen på seierspallen. Han var knappe sekundet bak den danske vinneren René Holten Poulsen, mens canadiske Adam van Koeverden knep annenplassen.

Mer å gå på - Innledningsvis i denne helgen hadde vi vel ikke turt å håpe på pallen, for vi ser at han fortsatt har litt å gå på. Men han holdt hodet kaldt og la seg litt bak i første del av løpet. De siste 500 meterne kjørte han det han var god for, sa Selvik.

- Det er gøy for ham å kjenne at han kan prestere i toppen igjen, la landslagssjefen til.

I midten av august er det VM i Ungarn. Det er også OL-kvalifisering.

5.-plass i K2 Øyvind Sølberg vant C-finalen på samme distanse.

På K2 1000 meter ble Agnes Brun-Lie og Louise Leren Moen nummer fem. Mira Falch kom på åttendeplass på K1 1000 meter for kvinner.

Jo Solhaug og Daniel Salbu endte på niendeplass og sist i finalen på K2 1000 meter.

- På K2 for menn prøvde vi en ny båt. Det var kanskje ikke fullt så bra løp i finalen, men det å komme til finale var sterkt. Det var nesten over forventningene våre, sa Selvik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media