Ny påstand i England

- Vi har ingen som kan gå inn og erstatte Martin Ødegaard, sier landslagstrener Ståle Solbakken. 23-åringen har slitt med skade før Nations League nå skal avgjøres. En ny påstand i England vekker oppsikt.

KAPTEIN: Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem
KAPTEIN: Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 lørdag

LJUBLJANA (Dagbladet): Vi går rett på påstanden: Sky Sports' fotballekspert, Paul Merson, mener Ødegaard er en bedre midtbanespiller enn Manchester Uniteds Bruno Fernandes.

I en rangering gjort for Sportskeeda plasserer Merson - selv tidligere Arsenal-spiller - Ødegaard på femteplass over midtbanespillere i Premier League. Han mener lista ser slik ut:

1) Kevin De Bruyne, Manchester City.

2) Thiago Alcântara, Liverpool.

3) Jorginho, Chelsea.

4) Rodri, Manchester City.

5) Martin Ødegaard, Arsenal.

FOTBALLEKSPERT: Paul Merson. Foto: NTB
FOTBALLEKSPERT: Paul Merson. Foto: NTB Vis mer

- For øyeblikket vil jeg plassere Ødegaard på femteplass. Han har tatt Arsenal til et nytt nivå denne sesongen, erklærer Merson.

- Det er snert over måten han spiller på og beveger seg på. I tillegg scorer han mål. Ødegaard har vært der en stund, så det er lett å glemme at han bare er 23 år. Det faktum at han er Arsenals kaptein i så ung alder, viser hvor høyt Mikel Arteta (manager) setter ham.

PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard trente med laget for første gang torsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
PÅ ULLEVAAL: Martin Ødegaard trente med laget for første gang torsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Ødegaard kom til Norge onsdag kveld og trente på Ullevaal stadion i går. Han pådro seg en leggskade på treninga til Premier League-leder Arsenal. Men undersøkelser i London viser nå at han er spilleklar mot Slovenia i Ljubljana lørdag.

- Han ankom hotellet i 10-11-tida onsdag kveld, forteller Solbakken.

- Han rakk vaflene klokka 10, og han må føle hvordan han har det. Han er her av en grunn. Skanningen ser fin ut, påpeker han.

- Vi har ingen som kan gå inn og erstatte Martin. Han har spilt alle kamper under meg. Han er en sentral brikke, både på og utenfor banen. Det er bra for meg. Det er bra for gutta. Det er bra for ham. Og det er bra for dere, sier treneren om Ødegaards nærvær.

KOKER: Det er god stemning på landslaget for tida. Video: Sørø Olsen / Skingen Vis mer

Hvis Serbia avgir poeng mot Sverige lørdag, og Norge slår Slovenia, er Solbakken og co. gruppevinner i Nations League. Hvis både Norge og Serbia vinner, blir det gruppefinale på Ullevaal stadion tirsdag.

Etter landslagssamlingen venter storkamp mellom Arsenal og Bodø/Glimt på Emirates Stadium 6. oktober. Det blir landslagskollegene Ødegaard mot Patrick Berg.

- Vi har møtt noen gode lag ute i Europa. Men dette tror jeg blir den aller største testen for oss, sier Berg til Dagbladet.

Nations League

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer