Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny påstand i Johaug-saken: - Spillet er ikke over ennå

Finske aviser hevder FIS kommer til å anke Johaug-dommen.

I SØKELYSET: Therese Johaug sammen med de to advokatene under høringen i januar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I SØKELYSET: Therese Johaug sammen med de to advokatene under høringen i januar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at Therese Johaug utestenges i 13 måneder.

Dersom noen av partene ønsker å anke dommen er ankefristen 21 dager.

Johaug selv sa hun kommer til å bruke de neste dagene sammen med advokat Christian B. Hjort på å bestemme seg.

Kan anke

Nå har det kommer fram at det kan bli en ankesak uavhengig av hva Johaug selv bestemmer seg for. Både Antidoping Norge, WADA og FIS kan ta saken videre.

I dag skriver finske Hufvudstadsbladet at de har kilder som sier at det internasjonale skiforbundet (FIS) anker Johaug-dommen til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det finske FIS-styremedlemmet Martti Uusitalo bekrefter det ikke, men går langt i å antyde at saken kommer til å bli anket overfor Ilta-Sanomat, skriver TV 2:

- Styret i FIS har ikke bestemt seg ennå, men ut ifra de diskusjonene vi har hatt i styret har jeg et sterkt inntrykk av at det er svært sannsynlig at vi kommer til å anke.

FIS-medlemmet fortsetter:

- Straffen på 13 måneder er ikke basert på regelverket til WADA eller de prinsipielle avgjørelsene til CAS. Derfor er det best for alle parter at de profesjonelle i CAS undersøker saken grundig slik at vi får et rettferdig sluttresultat.

- Spillet er ikke over ennå, sier den finske journalisten Pekka Holopainen, som snakket med Uusitalo.

Generalsekretær i FIS, Sarah Lewis, skriver i en SMS til Sportsbladet at FIS ikke har mottatt dommen ennå, og derfor ikke har mulighet til å drøfte saken.

Tidligere i dag bekreftet også skipresident Erik Røste at han ikke har hørt noe fra FIS.

Finsk kritikk

Den finske idrettsjuristen Olli Rauste, som selv har vært dommer i CAS, mener Johaug hadde blitt utestengt i to år av CAS hvis saken hadde kommet dit.

- Jeg anser det som en betydelig feil at hun ikke sjekket pakningen nøyere, sier Rauste til Hufvudstadsbladet, før han sier dette om de 13 månedene Johaug ble utestengt:

- Det er som at Johaug vant i lotto.

Johaug uttalte tidligere i dag at hun også føler at dommen er feil:

- Det føles feil at jeg kan få tretten måneders utelukkelse for bruk av en leppekrem. Jeg vil bruke de nærmeste dagene til å tenke igjennom hva jeg skal gjøre videre sammen med min advokat.

Konsekvensen av en eventuell anke kan både være at Johaug blir frikjent eller at hun mister OL i 2018.

DAG TO: En alvorlig Therese Johaug ble fotografert av pressen før dag to av høringen. I dag skal blant annet tidligere landslagslege Fredrik S. Bendiksen vitne. Video: NTB Scanpix Vis mer

Står straffen seg som i dag, er 28-åringen fra Dalsbygda klar til å gå neste års verdenscup når den starter i finske Ruka.

Den store forskjellen

Johaug fikk spørsmål om forskjellen på 12, 14 og 16 måneders utestengelse under høringen på Ullevaal tidligere i år:

- Det har enormt stor betydning. Får jeg tolv måneder, får jeg gjort de forberedelser jeg skal før OL. Får jeg 14 måneder, mister jeg hele forsesongen og viktige forberedelser før OL, sier hun.

- Hva betyr det hvis det blir 16 måneder?

- Da mister jeg OL. Da har jeg ingen muligheter til å kvalifisere meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling