Erling Braut Haaland

Ny påstand i Tyskland

Erling Braut Haaland (20) er hovedoppslaget på sportssidene i Tysklands største avis i dag. Bild hevder Chelsea-eier Roman Abramovitsj har frigjort millioner til kjøp av nordmannen.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland er tilbake i Dortmund etter sommerferien. Det første som står på programmet er medisinske undersøkelser for å klargjøre ham og lagkameratene til sesongoppkjøringen.

Men intet overgangsvindu uten spekulasjoner rundt supernordmannen. Og i dag serverer Bild en ny påstand:

«Chelsea-eier Roman Abramovitsj har frigjort millioner til Haaland-kjøp!»

I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland er hovedsaken på sportssidene til storavisa Bild tirsdag. - Abramovitsj frigir Haaland-millioner! skriver avisa.
I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland er hovedsaken på sportssidene til storavisa Bild tirsdag. - Abramovitsj frigir Haaland-millioner! skriver avisa. Vis mer

Koblingen til London-giganten Chelsea har vært der lenge. Men nå kommer et nytt drypp som antyder at dette er mer enn bare rykter.

- For den russiske milliardæren Roman Abramovitsj er det ikke noe alternativ å gi opp. I kampen for superstjerna Erling Haaland (markedsverdi 1,3 milliarder kroner) er Chelsea-eieren seriøs, skriver avisa.

- Abramovitsj frigjør nå Haaland-millioner. Dortmund avviser i utgangspunktet et salg, men den engelske klubben klarer ikke å slå seg til ro. For 175 millioner euro (1,8 milliarder) forsøker den å få Haaland til England i dette overgangsvinduet.

Chelsea skal være villig til å selge spillere, eventuelt bytte, for å rydde plass til Haaland. Aktuelle spillere er angivelig Callum Hudson-Odoi, Hakim Ziyech og Tammy Abraham.

For Borussia Dortmund skal et salg ikke være aktuelt. Men i fotballen kan mye løses med penger.

TILBAKE I TYSKLAND: Erling Braut Haaland ble møtt av en fotograf fra lokalavisa da han ankom Dortmund.
TILBAKE I TYSKLAND: Erling Braut Haaland ble møtt av en fotograf fra lokalavisa da han ankom Dortmund. Vis mer

Lokalavisa Ruhr Nachtrichten skriver at Haaland - som blender fotballverden med sine målorgier - landet med et privatfly i Dortmund søndag. Avisa har bilder av en slentrende stjerne på vei ut fra flyplassen.

- 20-åringen og faren Alf-Inge ankom flyplassen søndag ettermiddag. Privatflyet fra Stavanger tok godt over to timer. Deretter gikk de inn i en taxi, rapporterer avisa.

Det betyr at Haaland i utgangspunktet starter sesongoppkjøringen med Borussia Dortmund. Laget skal på treningsleir til Bad Ragaz i Sveits fra 23. juli til 31. juli.

I NYHETENE: En reporter fra Sky Tyskland er på plass utenfor Dortmunds treningsanlegg.
I NYHETENE: En reporter fra Sky Tyskland er på plass utenfor Dortmunds treningsanlegg. Vis mer

Den 24. juli spiller laget treningskamp mot Athletic Bilbao i St. Gallen.

Så intense har Chelsea-ryktene vært, at selv sportsdirektør Michael Zorc fleipet med dette mandag, ifølge Sky Tyskland.

- Han er allerede i England, utbasunerte Zorc, da Haaland ikke kom til den planlagte fitnesstesten. Den blir i stedet gjennomført i dag.

TAKK FOR SIST: Sju år gamle Henry Jemne Sørensen fikk møte sitt største idol i Stavanger. Video: @Showstavanger. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV Vis mer

I tillegg til Chelsea er Haaland det siste året blitt koblet til Real Madrid, Barcelona og Manchester City.

Selv har han sagt at han har det fint i Borussia Dortmund. Laget sesongåpner i Bundesliga hjemme mot Eintracht Frankfurt 14. august.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer