Diamond League i Lausanne

Ny pers av Jakob: - Det er helt vilt!

Jakob Ingebrigtsen (18) rystet verdenseliten og tok en knallsterk 2.-plass i Sveits. Unggutten satte personlig rekord.

SE TV: Jakob Ingebrigtsen satte ny personlig rekord i Diamond League i Lausanne. Video: NRK Vis mer

Ingebrigtsen-brødrene er ettertraktede navn blant stevnearrangører rundt omkring i verden, og i Jakob og Filip ble fløyet inn med helikopter i forkant av kveldens Diamond League-konkurranse i Lausanne, Sveits.

Løpet kommer bare fem dager etter at de to deltok på engelsk mile under stevnet i California - ni tidssoner unna treningsleiren i St. Moritz. Det har med andre ord blitt mye reising på løpebrødrene den siste uka, men begge har vært klare på at de ønsker å springe mange konkurranser.

Spesielt Jakob Ingebrigtsen angrer nok ikke på at han kom seg til Sveits. 18-åringen leverte et smått sensasjonelt løp mot verdenseliten. Han kom som en kule på den siste runden, og tok en knallsterk 2.-plass. Samtidig satte han personlig rekord på 1500-meter.

- Vi har en 18-åring som løper 3.30.16 på 1500-meter. Det er helt vilt!, ropte NRKs kommentatorer da bragden var et faktum.

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

- Lønner seg å fly helikopter

3.30.16 er en forbedring av egen rekord på ett sekund og to hundredeler. Ifølge Det europeiske friidrettsforbundet er det tredje raskest tid av en U20-løpet i verden noensinne og det åttende raskest totalt sett.

- Det er helt sykt. Vi føler at vi ikke har nådd toppformen, men herregud så gøy det er å springe et slikt løp og bare plukke folk mot slutten. Dette er et av de første løpene for sesongen. Vi har helt klare mye mer igjen, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Filip Ingebrigtsen kom på 4.-plass med tiden 3.30.82.

- Det lønner seg å fly helikopter, sa Filip etter løpet.

- Jeg har følt meg veldig bra de siste dagene. Jeg prøvde å være den voksne i dag og tette luka, Vi har mye mer inne, fortsatte Filip, som fremdeles har en personlig rekord som er 15 hundredeler bedre enn lillebroren.

- Verdensklasse

Under Diamond League i California var det bare Timothy Cheruiyot fra Kenya og Ayanleh Souleiman fra Djibouti som snek seg foran nordmennene, og fredag sto alle fire på startsteken igjen under 1500-meteren i Sveits.

Filip satte personlig rekord og kom inn bare to hundredeler foran Jakob i California. Denne gangen var det lillebror sin tur til å sette personlig bestenotering på 1500-meter.

Brødrene la seg langt bak i feltet fra start av. Det ble åpnet knalltøft i front, og feltet strakte seg. Cheruiyot lå langt framme i feltet, og krevde høy fart av fartsholderne.

- Det kan bli kanontider her, spådde NRKs Jann Post.

Feltet sprakk litt opp etter den voldsomme starten, men Filip ga seg ikke, og forsøkte å tette luka. Foran fortsatte favorittene å holde oppe tempo, men brødrene ga seg ikke.

- Se på klokka! Det hadde vært galskap å være med der framme, mente kommentatorene, mens Sandnes-duoen sakte, men sikkert fikk opp toppfarten.

Cheruiyot var ensom i tet da det ble ringt for sisterunden, men da våknet også Jakob for alvor, som etter en enorm sisterunde løp inn til 2.-plass.

- Se på Jakob!, ropte kommentatorene.

- Det er enormt! Er det mulig?, ropte de videre da Jakob krysset målstreken.

- Sisterunden er verdensklasse. De er så bunnsolid trent at de knuser resten, skrøt Vebjørn Rodal i statskanalens sending.

Cheruiyot vant med tiden 3.28.77.