MASSIV STØTTE: Einar Inge Aasen (30) fikk i går mange støtteerklæringer etter at han sto fram i Dagbladet og fortalte om en samtale han hadde med Petar Vukicevic . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MASSIV STØTTE: Einar Inge Aasen (30) fikk i går mange støtteerklæringer etter at han sto fram i Dagbladet og fortalte om en samtale han hadde med Petar Vukicevic . Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ny Petar-elev har kontaktet Antidoping Norge

- Det jeg har å fortelle, har jeg nå fortalt Antidoping Norge.

(Dagbladet): I går sto den tidligere toppløperen Einar Inge Aasen fram i Dagbladet og fortalte om en dopingsamtale han hadde med sin daværende trener Petar Vukicevic.

På bakgrunn av vitnemålet fra Einar Inge Aasen slo friidrettspresident Svein Arne Hansen i går fast i en pressemelding at friidrettsforbundet ikke kan reengasjere Petar Vukicevic som friidrettstrener om opplysningene stemmer.

Aasen er ikke den eneste som nå kommer med sin historie fra tida under Petar Vukicevic. Enkelte har erfaringer og opplevelser de av ulike årsaker har ønsket å dele med Antidoping Norge (ADN). ADN har også kontaktet en rekke utøvere som verken har sett eller hørt noe som helst mistenkelig i sin tid under Petar.

Reagerte Dagbladet er kjent med at Antidoping Norge i går intervjuet en utøver som ble trent av Vukicevic på begynnelsen av 2000-tallet. Den aktuelle friidrettsutøveren har sendt Dagbladet en kopi av e-posten den tidligere Petar-eleven innledningsvis sendte ADN.

I e-posten framgår det at utøveren bestemte seg for å dele sine erfaringer med ADN på bakgrunn av medieoppslag rundt vedkommendes tidligere trener.

- Det jeg har å fortelle, har jeg nå fortalt Antidoping Norge, sier utøveren, som ønsker å være anonym.

- Vi har vært i kontakt med mange personer i denne saken, og har bestemt oss for ikke kommentere navn eller innhold i den kommunikasjonen som pågår før vi har kommet fram til en konklusjon i saken, sier Mads Drange i Antidoping Norge.

- Innholdet i disse samtalene er ukjent for Petar, sier trenerens advokat Vidar Strømme.

- Stensbøl-støtte Einar Inge Aasen ble i går nedringt med støtteerklæringer. En av meldingene som varmet mest, sier Aasen, var en sms fra Bjørge Stensbøl - tidligere toppidrettssjef og visepresident i Norges Olympiske Komite, og ridder av 1. klasse av St. Olavs orden - som tikket inn i går morges.

- Han skrev at han syntes det var kjempeflott at jeg sto fram og bekjempet dette. Det var veldig koselig, sier Aasen til Dagbladet.

- SENDTE SMS: Einar Inge Aasen sier at han ble svært glad for å få en støtte-sms av tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i går. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- SENDTE SMS: Einar Inge Aasen sier at han ble svært glad for å få en støtte-sms av tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i går. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Dagbladet søkte Stensbøl i går kveld, uten hell. Også flere av Petar Vukicevics tidligere utøvere sendte støtteerklæringer til Aasen i går.

- Tilbakemeldingene har gått på at de syntes det var tøft og veldig bra at jeg sto fram, sier Aasen til Dagbladet.

- Mange personer Petar Vukicevic har ikke villet uttale seg til Dagbladet siden han i avisa 12. november innrømmet å ha rådført seg om forbudte stoffer i e-poster fra perioden perioden 2001 og 2003.

Vidar Strømme, Vukicevics advokat, sa til NTB i går ettermiddag at han synes Dagblad-intervjuet med den tidligere sprint- og mellomdistanseløper Aasen framstår som noe vagt.

- Her er det snakk om hva to mennesker skal ha pratet om på et hotellrom for elleve år siden. Hva er det mulig å huske av en slik samtale etter så mange år og samtidig være upåvirket av all medieomtalen den siste tiden. Her kan det forekomme mange feilkilder, mener Strømme.

- Mye av den maktesløsheten han føler ligger akkurat her, men håpet er jo at Antidoping Norge skal kunne få fram et bedre bilde gjennom sine undersøkelser, sier advokaten.