Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny pinlig kveld for Arsenal

Foran et folketomt stadion tapte Arsenal igjen. Kritikken mot trener Unai Emery blir bare sterkere.

FOLKETOMT: Arsenalsupporterne var fraværende da laget gikk på et nytt tap hjemme mot Eintracht Frankfurt. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP/NTB Scanpix
FOLKETOMT: Arsenalsupporterne var fraværende da laget gikk på et nytt tap hjemme mot Eintracht Frankfurt. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP/NTB Scanpix Vis mer
  • Arsenal - Eintracht Frankfurt 1-2 (1-0)

Arsenal-fansen viste sin skuffelse med lagets prestasjoner gjennom et rekordlavt oppmøte mot Eintracht Frankfurt i Europa League.

London-klubben hadde ikke vunnet på sine seks siste kamper i alle turneringer og ikke siden 6. oktober i hjemlig liga. Mot tyskerne var stadion knapt en tredjedel full, til tross for at klubben har 48 000 sesongkortholdere.

Og vondt skulle bli til verre for Arsenals hardt pressede trener, Unai Emery. Allerede før kampen sang de få Arsenal-supporterne som var til stede om «Emery out», og stemningen ble bare dystrere da bortelaget snudde kampen i andre omgang.

Spørsmålet nå er hvor lenge Arsenal-treneren får beholde jobben. Foreløpig har han fått støtte av klubbens tekniske ledelse, samtidig som fansens misnøye bare har grodd.

De siste dagene har rapportene begynt å komme om at Arsenal har begynt å vurdere alternativer, blant dem Wolves-manager Nuno Espirito Santo, Mikel Arteta, Massimilliano Allegri og Patrick Vieira.

Det mest sannsynlige alternativet om Emery skulle få fyken, er at en av hans assistenter og tidligere Arsenal-helt, Freddie Ljungberg tar over på midlertidig basis.

God omgang

Atmosfæren på stadion ble heller ikke hjulpet av at fansen til Frankfurt hadde fått inngangsnekt til kampen på grunn av uro under deres forrige bortekamp i turneringen mot Vitoria, da Eintracht-fansen blant annet kastet stoler ned på hjemmefansen i Portugal.

Hjemmelaget var det beste laget før pause og skapte flere sjanser. Hele angrepstrioen i Gabriel Martinelli, Pierre-Emerick Aubameyang og Bukayo Saka kom til hver sine flotte sjanser, men det var først på overtid i den første omgangen at hjemmelaget fikk hull på byllen.

BETENKT: Arsenal-trener Unai Emery. Foto: NTB Scanpix
BETENKT: Arsenal-trener Unai Emery. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den brasilianske unggutten Martinelli dro seg fri på høyrekanten og slo flatt inn foran mål.

Snudde

Saka bommet på ballen, men det åpnet for storscorer Aubameyang som fikk ballen forbi Frederik Rønnow og i mål.

Arsenal virket å ha full kontroll på oppgjøret. Det tok ti minutter ut i andre omgang før Frankfurt fikk sin første avslutning på mål. Det var også vendepunktet i kampen.

Daichi Kamada fant nemlig veien til nettmaskene med en fin bøyd avslutning i lengste hjørnet med venstrefoten.

Frankfurt fikk blod på tann og var plutselig det førende laget. Gjestene kom seg til flere innlegg og virket farlige hver gang de angrep.

Plutselig var kampen snudd på hodet da ingen kom ut i press på Kamada etter en corner og japaneren kunne banke inn sitt andre mål for kvelden.

Arsenal virket rystet og skapte særdeles lite i halvtimen de jagde utligningen som ville sikre avansement fra gruppespillet i turneringen Emery har vunnet tre ganger tidligere.

Med hjelp fra Vitoria i den andre kampen i gruppa reddet imidlertid Arsenal fortsatt avansement, til tross for kveldens tap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media