SUPER-KEEPER: Katrine Lunde Haraldsen redder fantastisk i sluttminuttene dette skuddet fra Radmila Miljanic. Målet ville trolig blitt annulert fordi Montenegro-spilleren sto i feltet da hun slapp ballen, men Lunde Haraldsen var en evig kilde til frustrasjon for Montenegro. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
SUPER-KEEPER: Katrine Lunde Haraldsen redder fantastisk i sluttminuttene dette skuddet fra Radmila Miljanic. Målet ville trolig blitt annulert fordi Montenegro-spilleren sto i feltet da hun slapp ballen, men Lunde Haraldsen var en evig kilde til frustrasjon for Montenegro. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

Ny praktkamp i målet fra Katrine

- En suksessfaktor for norsk kvinnehåndball, sier Thorir.

SANTOS (Dagbladet): Norge - Montenegro 28 - 27 (15-11)

En knallgod Katrine Lunde Haraldsen - med strålende hjelp av den norske forsvarsblokka - stoppet Bojana Popovic og de andre skytterne til Montenegro.

- Katrine er riktig viktig for oss. Hun står enormt godt i første omgang, og begynner andre omgang veldig bra, og har en feberredning på en kontring som er viktig for oss, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Kontringsmålet ville trolig blitt annulert fordi angriperen tråkket i feltet før hun skjøt, men det var likevel en maktdemonstrasjon fra Norges gode målvakt.

- Sammen med forsvaret er hun en suksessfaktor for norsk damehåndball, sier Hergeirsson.

Juryen kåret henne til banens beste.

- Jeg var god i første omgang. Det er vanskelig å si hvem som er banens beste, men jeg er greit fornøyd, sier Katrine til Dagbladet.

Framover på banen var det mange som delte på avslutteransvaret. Men det ble et sekunddrama på slutten der kampen ble preget av mange utvisninger og meget høy temperatur.

Norge avsluttet i overtall fem mot fire - og vant altså knepent 28-27.

- Vi blir litt passive synes jeg. Vi mister huet noen ganger. Og de er flinke mann-mann, og hvis man ikke er parat, så smeller det, sier Lunde Haraldsen.

På forhånd var det fokus på å stoppe skuddene fra Bojana Popovic og Katarina Bulatovic. De scoret sju mål hver på henholdsvis 14 og 13 skudd.

Ting å jobbe med Og gruppefinalen ble en god trening på hva som venter i cupspillet som starter med åttedelsfinale mot Nederland på søndag.

Norge ledet stort tidlig i første omgang etter å ha snudd 0-2 til 9-2 i en fantastisk periode. Men det ble dramatisk i innspurten - og endte med ettmålsseier. Det er fortsatt flere ting Hergeirsson ønsker å forbedre:

- Vi må bli skarpere i overtallsspillet i angrep. Der straffer vi dem for lite. Vi bør dra mye større nytte av de overtallene enn vi gjorde. 

GRUPPEVINNER: Camilla Herrem og Norge ble gruppevinner etter seieren mot Montenegro. Foto: Bjørn Langsem  /Dagbladet
GRUPPEVINNER: Camilla Herrem og Norge ble gruppevinner etter seieren mot Montenegro. Foto: Bjørn Langsem /Dagbladet Vis mer

- Vi rygger littegrann i ankomstmotspillet, det må vi se litt mer på.

- Og så er vi for udisiplinerte  i angrep på to måter: Vi er for lite farlige i rommene, og vi avslutter for tidlig.

Ni på rad Montenegro startet med å ta en tidlig 2-0-ledelse mot Norge. Men så smalt det fra Norge. Igjen, igjen og igjen - ni ganger på rad.

Den norske forsvarsblokka med Dyhre Breivang, Lunde-Borgersen, Malm Frafjord og Alstad stoppet mye. Katrine Lunde Haraldsen i mål tok resten.

Linn Jørum Sulland scoret fem - tre på straffer - Karoline Dyhre Breivang to og Ida Alstad ett. Det sto brått 8-2, og da tok Montenegro timeout.

Så scoret Kristine Lunde-Borgersen 9-2-målet før Montenegro scoret to kjappe - og Thorir Hergeirsson svarte med en kjapp timeout.

Deretter sto fulgte lagene hverandre på fem-seks måls forskjell i favør Norge - før Gøril Snorroeggen og Karoline Dyhre Breivang ble utvist med ni sekunders mellomrom.

I spill fire mot seks kom Montenegro seg inn på bare fire mål avstand, som det også var ved pause like etter.

Herrem-perle I den andre omgangen var det Norge som kom best i gang. Sulland og Herrem skjøt, lobbet og tricket Norge opp i sjumålsledelse, før et nytt undertall reduserte det til fem mål.

Lagene fulgte hverandre på fire-fem måls differanse til Bojana Popovic lobbet et straffekast over Katrine Lunde Haraldsen til 24-21

Montenegro fightet seg mer og mer inn i kampen, og hadde det ikke vært for at de avsluttet kampen med to spillere utvist, kunne de fort snytt Norge for gruppeseieren.

Men nå går Norge til åttedelsfinale som gruppevinner - og møter nummer fire i gruppe B: Nederland.