Ny prestisjepris til Hegerberg

Ada Hegerberg er kåret til årets kvinnelige fotballspiller av BBC for andre gang på tre år.

FINALEHELT: Ada Hegerberg var kampens store spiller da Lyon knuste Barcelona i Champions League-finalen forrige helg. Nå er hun kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2019 av BBC. Foto: Attila KISBENEDEK / AFP /NTB scanpix
FINALEHELT: Ada Hegerberg var kampens store spiller da Lyon knuste Barcelona i Champions League-finalen forrige helg. Nå er hun kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2019 av BBC. Foto: Attila KISBENEDEK / AFP /NTB scanpixVis mer

Etter å ha avgjort Champions League-finalen i Budapest med et hat-trick og kronet sesongen til Lyon med klubbens fjerde strake tittel i turneringen har Ada Hegerberg igjen blitt kåret til verdens beste kvinnelig fotballspiller i 2019 av BBC.

I løpet av sesongen scoret Hegerberg 29 mål på 33 kamper og var med og sikret Lyon trippelen, seier både i hjemlig liga og serie, i tillegg til Champions League.

- Det er en virvelvind av følelser. Det er fantastisk. Det er en ære å vinne for andre gang, sier hun til BBC om å vinne prisen.

Hegerberg vant den samme kåringen også i 2017.

BBC offentliggjorde nominasjonene forrige måned, og Lyon-proffen var en av de utvalgte, sammen med lagvenninnen Saki Kumagai (Japan), Pernille Harder (Wolfsburg og Danmark), Sam Kerr (Perth Glory/Chicago Red Stars og Australia) og Lindsey Horan (Portland Thorns og USA).

I fjor gikk prisen til engelske Lucy Bronze, også hun Lyon-spiller. Den norske spissen gikk derimot helt til topps da den høythengende Ballon d'Or, eller Gullballen, for første gang ble utdelt til en kvinnelig fotballspiller i fjor.

Da stilte Hegerberg i gullkjole og ble hyllet av en hel verden etter at hun avslo en forespørsel fra artisten DJ Solveig om å «twerke» på scenen. Ada Hegerberg har gjort enorm suksess for klubblaget Lyon, blant annet med tre strake titler i mesterligaen.

HYLLES: Barcelona-klare Caroline Graham Hansen hylles av landslagssjef Martin Sjögren og lagvenninne Guro Reiten. Reporter/video: Endre Lübeck / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Vil gjøre en forskjell

Men for det norske landslaget har hun ikke spilt siden EM-fiaskoen i 2017. Hegerberg trakk seg fra landslaget etter mesterskapet og har siden avvist å trekke på seg Norge-drakten igjen.

Til BBC sier Hegerberg at hun ønsker å bruke sin suksess til å gjøre en forskjell for unge kvinnelige fotballspillere.

- Å vinne alle disse troféene og ha all denne suksessen, gir deg en stemme. Dette handler ikke om meg. Det har det aldri gjort. Det handler om å få gjort en endring for idretten vår. Det burde motivere mange andre også. Om vi alle står sammen om dette, å bringe idretten i riktig retning, kommer vi til å bli sterke, sier Hegerberg i seiersintervjuet.