Ny prestisjepris til Hegerberg

Ada Hegerberg er kåret til årets kvinnelige fotballspiller av BBC for andre gang på tre år.

FINALEHELT: Ada Hegerberg var kampens store spiller da Lyon knuste Barcelona i Champions League-finalen forrige helg. Nå er hun kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2019 av BBC. Foto: Attila KISBENEDEK / AFP /NTB scanpix
FINALEHELT: Ada Hegerberg var kampens store spiller da Lyon knuste Barcelona i Champions League-finalen forrige helg. Nå er hun kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2019 av BBC. Foto: Attila KISBENEDEK / AFP /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha avgjort Champions League-finalen i Budapest med et hat-trick og kronet sesongen til Lyon med klubbens fjerde strake tittel i turneringen har Ada Hegerberg igjen blitt kåret til verdens beste kvinnelig fotballspiller i 2019 av BBC.

I løpet av sesongen scoret Hegerberg 29 mål på 33 kamper og var med og sikret Lyon trippelen, seier både i hjemlig liga og serie, i tillegg til Champions League.

- Det er en virvelvind av følelser. Det er fantastisk. Det er en ære å vinne for andre gang, sier hun til BBC om å vinne prisen.

Hegerberg vant den samme kåringen også i 2017.

BBC offentliggjorde nominasjonene forrige måned, og Lyon-proffen var en av de utvalgte, sammen med lagvenninnen Saki Kumagai (Japan), Pernille Harder (Wolfsburg og Danmark), Sam Kerr (Perth Glory/Chicago Red Stars og Australia) og Lindsey Horan (Portland Thorns og USA).

I fjor gikk prisen til engelske Lucy Bronze, også hun Lyon-spiller. Den norske spissen gikk derimot helt til topps da den høythengende Ballon d'Or, eller Gullballen, for første gang ble utdelt til en kvinnelig fotballspiller i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer