Ny putter var det som skulle til for Skarpnord

- Var enten det eller å bli lagt inn på lukket avdeling, sier hun.

NY PUTTER GJORDE SUSEN: Marianne Skarpnord lyktes med sin nye putter på førsterunden, og gikk på tre under par. Her viser hun fram det nye redskapet sammen med kjæreste og caddie Richard Green. Foto: Petter Bøifot
NY PUTTER GJORDE SUSEN: Marianne Skarpnord lyktes med sin nye putter på førsterunden, og gikk på tre under par. Her viser hun fram det nye redskapet sammen med kjæreste og caddie Richard Green. Foto: Petter BøifotVis mer

ST. ANDREWS (Dagbladet): Marianne Skarpnord (27) fikk sitt først turneringsmøte med St. Andrews torsdag, og den norske golfspilleren skuffet ikke.

Hun gikk inn på tre under par, og det var ikke veldig mange som var bedre enn henne på ettermiddagen.

Det holder til en meget god 17. plass. De første par rundene av turneringen handler for det meste å posisjonere seg, og å unngå de store feilene. Amerikanske Morgan Pressel og svenske Camilla Lennarth leder på seks slag under par.

- Jeg er fornøyd, men spilte egentlig ikke superbra fra tee til green. Jeg slo et par halvdårlige utslag, og innspillet på siste var ikke så bra. Det har ikke vært hundre prosent, men heldigvis satt jeg et par putter.

Hjernedødt av meg Nettopp puttingen har vært Skarpnords akilleshæl hele karrieren.

Sist uke slo hun ifølge seg selv ballen bedre enn noensinne, men klarte ikke å lykkes på greenene. Dermed tok hun et drastisk valg denne uka, og kjøpte ny putter.

- Det var enten å bytte putter eller å bli lagt inn på lukket avdeling, sier hun og ler.

Og den nye putteren fungerte. Skarpnord var én av få spiller uten bogey torsdag.

- Puttene sist uke gikk rett og slett ikke i hullet uansett hva jeg gjorde. På andrerunden da visste jeg at ballen ikke kom til å gå i hullet, og da fører frustrasjonen til dårlige slag.

- Hva er det med den nye putteren du liker?

- Putterhodet er større og mye mer stabilt enn den jeg hadde. Den gamle var vanskelig å putte med, og det er litt hjernedødt av meg at den ikke har blitt byttet ut før, sier hun.

Lokalkjent kjæreste Det er få baner som krever mer lokalkunnskap enn St. Andrews. Banen har blant annet svært mange dype fairwaybunkere, og å ende i en er så å si alltid synonymt med å tape et slag.

Skarpnord er kjæreste med den australske golfproffen Richard Green (42), og han har spilt svært mange turneringer på banen.

- Det var veldig deilig å ha ham med, for jeg sliter litt med å huske posisjonen til alle bunkerne, og han vet akkurat hvor de er.

Green var imponert over hvor godt Skarpnord fant seg til rette med den nye putteren.

- Hun puttet veldig bra i dag, sier han til Dagbladet.

- Hvor viktig er det å være lokalkjent eller å ha en caddie som er det på St. Andrews?

- Det betyr alt egentlig. Hvis du ikke vet hvor du skal sikte fra utslagene, risikerer du å slå ballen i helt feil retning, sier australieren.

Tidlig start fredag Suzann Pettersen (32) var også relativt fornøyd med torsdagens åpning.

 Hun gikk på to under par, slaget bak Skarpnord.

- Det var bunnsolid fra tee til green, men jeg bommet et par birdieputter jeg burde satt, sa hun til Dagbladet etter runden.

Fredag spiller Tutta fra klokka 08.14 norsk tid, mens Skarpnord går ut 09.42.