Ny ranking skal bekjempe doping

Karsten Warholm kjemper helt i toppen - et stykke foran Ingebrigtsen-brødrene - på verdensrankingen i friidrett, som vil bli viktigere og viktigere i tiden som kommer, også i kampen mot doping.

VERDENSRANKING: Filip Ingebrigtsen (tv.) og Jakob Ingebrigtsen er tredje og nest beste nordmann på verdensrankingen i friidrett. Her fra Bislett Games. Steinar Hoen forteller hvordan den nye rankingen vil påvirke sporten framover. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VERDENSRANKING: Filip Ingebrigtsen (tv.) og Jakob Ingebrigtsen er tredje og nest beste nordmann på verdensrankingen i friidrett. Her fra Bislett Games. Steinar Hoen forteller hvordan den nye rankingen vil påvirke sporten framover. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BISLETT STADION (Dagbladet): Å toppe verdensrankingen i idretter som tennis og golf er noe av det gjeveste man kan gjøre i idrettsverdenen.

Nå er en tilsvarende verdensranking i friidrett i full opprustning. Her rangeres alle de beste friidrettsutøverne opp mot hverandre, på tvers av de respektive øvelsene.

Nr. 1 på herrenes verdensranking i dag er Eliud Kipchoge, som er verdensrekordholderen på maraton og regjerende olympisk mester på distansen.

Beste nordmann er Karsten Warholm helt oppe på 10. plass på den totale verdensrankingen som ble oppdatert 11. juni, altså før sunnmøringen banket til med ny europarekord på 400 meter hekk under Bislett Games.

Nest beste nordmann er Jakob Ingebrigtsen på 94. plass på verdensrankingen, mens Filip Ingebrigtsen er nr. 125 og tredje beste nordmann.

- Endret seg dramatisk

Denne verdensrankingen i friidrett vil vektlegges mer og mer framover, både på tvers av grenene og ikke minst i hver enkelt øvelse.

- Det har endret seg dramatisk fra i fjor til i år. Jaget etter verdensrekorder og tider blir mindre med økt vektlegging av verdensrankingen, som kommer til å bli viktigere og viktigere framover, akkurat som i tennis og golf, forteller Bislett Games-general Steinar Hoen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer