Ny rasismeskandale. Det hagler bananer rundt Milan-spillerne

Ryster italiensk fotball.

Europeisk toppfotball opplevde en ny rasismesak da Milan-backen Kévin Constant (27) fikk en banan kastet mot seg under 1-2-tapet borte mot Atalanta i italiensk serie A søndag.

Hendelsen skjedde i midten av annen omgang. Da Constant plukket opp bananen for å gi den til dommeren, landet en ny banan på banen like i nærheten av lagkamerat Nigel de Jong.

De Jong og Phillipe Mexes svarte med å applaudere sarkastisk.

Milan-trener Clarence Seedorf håper de skyldige blir utestengt fra kamparenaen på livstid.

- Det er ikke mye jeg kan si. Det var en uheldig hendelse, men heldigvis viste spillerne mine profesjonalitet. De lot seg ikke prege av dette. Jeg håper de som var ansvarlig blir utestengt for alltid, sa Seedorf etter kampen.

Atalanta vant på overtid etter å ha snudd 0-1 til 2-1. Trener Stefano Colantuono var skuffet over at banankastingen stjal overskrifter fra lagets prestasjon.

- Dette fortjener ingen kommentarer. Det ødela en fantastisk dag, sa Colantuono.

For to uker siden opplevde Barcelona-backen Dani Alves noe lignende under bortekampen mot Villarreal i spansk 1. divisjon. Brasilianeren svarte med å ta en bit av frukten. Det førte til enorm aktivitet på sosiale medier. Villarreal utestengte supporteren fra klubbens hjemmebane på livstid.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formdømt banankastingen og rasismesakene som har rystet særlig spansk fotball den siste tiden. Forrige uke ble Levante-spilleren Pape Diop utsatt for apelyder fra enkelte tilskuere under en seriekamp mot Atlético Madrid. (©NTB)