MISTENKER MER SNUSK: Klokka ni i dag tidlig gjennomførte politet en aksjon i klubbkontorene til Fredrikstad. Bildet er fra politiaksjonen i desember, da Skatt Øst hentet ut dokumenter og data. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MISTENKER MER SNUSK: Klokka ni i dag tidlig gjennomførte politet en aksjon i klubbkontorene til Fredrikstad. Bildet er fra politiaksjonen i desember, da Skatt Øst hentet ut dokumenter og data. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Ny razzia på Fredrikstad Stadion

Politiet slo til igjen.

(Dagbladet): 13. desember gikk politiet til aksjon mot klubbkontorene til Fredrikstad, og tok med seg mapper på ni spillere i forbindelse med skattesvik-saken mot Raio Piiroja.

I dag tidlig kom politiet på nok et uanmeldt besøk, melder Fredriksstad Blad.

Politiadvokat Kåre Solvoll forklarer til Dagbladet at det er kommet fram nye elementer i etterforskningen, som gjorde en razzia nødvendig.

- Bakgrunnen er etterforskningen som er gjort til nå, hvor vi har konkludert at det er behov for å innhente ytterligere informasjon. Det gjelder blant annet andre kontrakter som kan være inngått under tvilsomme forhold, sier han.

Én av kontraktene han sikter til handler om Abgar Barsom. Aftenposten har presentert et dokument som viser millionoverføringer fra FFK til det svenske agentselskapet Sport Invest GmbH, som Barsom hadde tilknytning til.

- Vi har ikke hatt grunnlag for å mistenke andre kontrakter, men det er framsatt påstander gjennom media. Blant annet om Barsom, sier Solvoll.

- Denne saken ble kjent for nesten en måned siden - hvorfor vente så lenge?

- Det har ikke vært konkrete holdepunkter for å si noe om den avtalen. Barsom-avtalen var heller ikke hovedårsaken til aksjonen i dag, men vi har forsøkt å innhente informasjon om spekulasjonene rundt den kontrakten.

- Hva slags beslag ble gjort?

- Jeg har ikke den konkrete oversikten over hva de tok med. Vi har hatt et bestemt fokus, og så har de som var til stede hentet inn det som kan være relevant i forhold til det fokuset. Det er ikke store mengder det er snakk om, sier Solvoll.

Tidligere denne måneden ble det kjent at politiet i Østfold har søkt bistand hos Økokrim.

Til sammen fem personer er siktet i saken så langt, i tillegg til FFK og FFK Sport AS.