SLÅS NED PÅ: Major League Soccer ønsker å få en slutt på situasjoner hvor flere spillere samler seg rundt dommeren for å protestere. Her er det Chicago Fire-spillere som er uenige med dommeren i en treningskamp mot Vancouver Whitecaps forrige uke. Foto: Rainier Ehrhardt/Getty Images/AFP
SLÅS NED PÅ: Major League Soccer ønsker å få en slutt på situasjoner hvor flere spillere samler seg rundt dommeren for å protestere. Her er det Chicago Fire-spillere som er uenige med dommeren i en treningskamp mot Vancouver Whitecaps forrige uke. Foto: Rainier Ehrhardt/Getty Images/AFPVis mer

Ny regel skal hindre masseprotest mot dommeren

Dette blir slått hardt ned på i kommende MLS-sesong.

Når den amerikanske fotballigaen Major League Soccer starter til helgen er det uten David Beckham og Jan Gunnar Solli.

Forhåpentligvis også uten horder av spillere som flokker seg rundt dommeren for å protesere på en avgjørelse. MLS har nemlig bestemt seg for å ilegge bøter til klubben og hovedtreneren dersom tre eller flere spillere/trenere samler seg ved dommeren.

Mer underholdning Dette vil komme tilskuerne tilgode, skal vi tro teknisk direktør i MLS Jeff Agoos.

- Drivkreftene bak slike regler er å sørge for mer underholdning og mindre krangling, sier Agoos til Washington Post.

Disiplinærkomitéen vil gi lagene en advarsel ved førstegangsovertredelser, før det altså blir bøter. Størrelsen på bøtene er foreløpig ukjent, men ifølge Washington Post skal det være snakk om 5 000 dollar til klubben og 1 000 dollar til treneren.

Verre i USA - Vi har registrert en markant økning i temperaturen på banen det siste året. Etter å ha analysert kamper for de siste to sesongen, konkluderte vi med at vi har et større problem med masseprotester enn andre fotballigaer, og bestemte oss for å gjøre noe med det, sier Jeff Agoos, som understreker at de vil bruke sunn fornuft når de skal vurdere situasjonene.

Major League Soccer-sesongen starter opp igjen på lørdag. Beckhams gamleklubb og regjerende mester LA Galaxy møter Chicago på søndag.