Ny regel skal hindre masseprotest mot dommeren

Dette blir slått hardt ned på i kommende MLS-sesong.

SLÅS NED PÅ: Major League Soccer ønsker å få en slutt på situasjoner hvor flere spillere samler seg rundt dommeren for å protestere. Her er det Chicago Fire-spillere som er uenige med dommeren i en treningskamp mot Vancouver Whitecaps forrige uke. Foto: Rainier Ehrhardt/Getty Images/AFP
SLÅS NED PÅ: Major League Soccer ønsker å få en slutt på situasjoner hvor flere spillere samler seg rundt dommeren for å protestere. Her er det Chicago Fire-spillere som er uenige med dommeren i en treningskamp mot Vancouver Whitecaps forrige uke. Foto: Rainier Ehrhardt/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når den amerikanske fotballigaen Major League Soccer starter til helgen er det uten David Beckham og Jan Gunnar Solli.

Forhåpentligvis også uten horder av spillere som flokker seg rundt dommeren for å protesere på en avgjørelse. MLS har nemlig bestemt seg for å ilegge bøter til klubben og hovedtreneren dersom tre eller flere spillere/trenere samler seg ved dommeren.

Mer underholdning Dette vil komme tilskuerne tilgode, skal vi tro teknisk direktør i MLS Jeff Agoos.

- Drivkreftene bak slike regler er å sørge for mer underholdning og mindre krangling, sier Agoos til Washington Post.

Disiplinærkomitéen vil gi lagene en advarsel ved førstegangsovertredelser, før det altså blir bøter. Størrelsen på bøtene er foreløpig ukjent, men ifølge Washington Post skal det være snakk om 5 000 dollar til klubben og 1 000 dollar til treneren.

Verre i USA - Vi har registrert en markant økning i temperaturen på banen det siste året. Etter å ha analysert kamper for de siste to sesongen, konkluderte vi med at vi har et større problem med masseprotester enn andre fotballigaer, og bestemte oss for å gjøre noe med det, sier Jeff Agoos, som understreker at de vil bruke sunn fornuft når de skal vurdere situasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer