Erling Braut Haaland

Ny rekord: - Tom for ord

Erling Braut Haaland endte den sju kamper lange måltørken i søndagens oppgjør mot Werder Bremen. Nordmannen satte en ny rekord i samme slengen.

MÅLGARANTIST: Erling Braut Haaland sørget for at Werder Bremen-målvakt Pavlenka måtte plukke flere baller ut av nettet. Foto: Leon Kuegeler/Reuters
MÅLGARANTIST: Erling Braut Haaland sørget for at Werder Bremen-målvakt Pavlenka måtte plukke flere baller ut av nettet. Foto: Leon Kuegeler/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Haalands to nye nettkjenninger i 4-1 seieren på Signal Iduna Park, betyr at han har klart noe som aldri har skjedd i Borussia Dortmunds 111 år lange historie.

20-åringen har scoret minst to mål i ni Bundesliga-kamper denne sesongen - mer enn noen andre i klubbens historie.

- Sterkt å slå tilbake

V Sport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet forteller til Dagbladet at Haaland ikke slutter å imponere.

- Veldig imponerende. Jeg er litt tom for ord etter det han har levert denne sesongen.

Totalt står Jærbuen med mer enn to scoringer i 13 av sine 36 Bundesliga-kamper. Gårsdagens scoringer betyr at Haaland står med 51 scoringer på 54 kamper i den gule trøya.

- Det er veldig sterkt å slå tilbake etter noen kamper uten nettsus, forteller Sundet.

Fått med deg disse målene?

Haaland skulle få muligheten til å sette Dortmunds andre scoring for dagen etter 32 minutter. Lagkamerat Marco Reus ble felt innenfor sekstenmeteren, og dommer hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket.

- Mot Werder Bremen så flere av lagkameratene hans veldig bra ut. Hvis Reyna, Reus og Hazard holder på formen, vil det bli flere mål fra Haaland, sier Sundet.

Fra 11-meteren gjorde Haaland ingen feil, og kunne sende Dortmund opp i en kjærkommen ledelse.

Kun fire minutter seinere var superspissen på plass igjen. Etter litt klabb og babb i feltet endte ballen hos Haaland som på enkelt vis kunne sette inn sin andre scoring for dagen.

Mats Hummels satt inn Dortmunds fjerde scoring for dagen, som betydde at kampen var avgjort og at Dortmund-trener Terzic kunne hvile jærbuen i sluttminuttene.

PARODI: Denne parodien på Erling Braut Haaland går viralt i sosiale medier. Tiktok: @chillimcfreund Vis mer

- Mye å spille for

Dortmund som befinner seg på en skuffende femteplass i hjemlig serie, men har fortsatt fem ligakamper igjen og kan sikre den siste Champions League-plassen.

- Jeg tror de kan kapre fjerdeplassen. Wolfsburg har et vanskelig program, og hvis Dortmund slår dem i sesongavslutningen bør de ha en god mulighet, mener Sundet.

Forrige uke røyk Dortmund ut av Champions League mot Manchester City, men de gulkledde har fortsatt mye å spille for denne sesongen.

Haalands Dortmund har en god mulighet til å gå helt til topps i den tyske cupen.

- De har mye å spille for. Dortmund har ikke vunnet noe på flere år og ønsker nok å vinne cupen. Det er fortsatt store muligheter for flere Haaland-mål denne sesongen, avslutter Sundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer