Bundesliga

Ny rekord: - Villdyr

Med to mål mot Wolfsburg sørget Erling Braut Haaland (20) for Dortmund-seier, dermed lever håpet for Champions League-plass videre. Med elleville 38 scoringer satte han også rekord i antall scoringer i Bundesligaen.

Publisert
Sist oppdatert

Wolfsburg - Borussia Dortmund 0 - 2 (0-1)

- Det er ingen tvil om at det er Erling Braut Haaland som avgjør dette for Dortmund, sa Jan Åge Fjørtoft til Viasat.

- Han er veldig viktig. Jeg er glad jeg er ute på banen og kan spille med han igjen, sier lagkamerat Jadon Sancho, om Haalands innsats til Viasat etter kampen.

Etter knapt et kvarter inn i kampen var Haaland alene med keeper etter en håpløs støttepasning av Wolfsburgs Yannick Gerhardt. Dermed kunne en selvsikker Haaland sette ballen trygt i mål.

– For et villdyr av en spiss Haaland er, twitrer fotballekspert Lars Tjærnås.

For i andre omgang gjorde han det igjen, da han løp opp midtbanen alene, forbi midtstopperne, og satte kampens andre.

Med scoringene satte Haaland ny Bundesliga-rekord i antall mål scoret av en spiller før fylte 21. Haaland troner pallen med elleville 38 scoringer foran Jadon Sancho, som har 36. Det etter kun et drøyt år i klubben.

- Det er verdensklasse. Vi har en spiller i verdensklasse, oppsummerte Jan Åge Fjørtoft etter kampen.

Dortmund måtte vinne kveldens kamp mot Wolfsburg for å sikre seg Champions League-plass. Med tre runder igjen står Dortmund med 55 viktige poeng, Frankfurt har 56 og Wolfsburg 57.

Måtte fullføre med ti mann

I kampens andre omgang fikk Wolfsburg en kjempe sjanse til utligning da Wout Weghorst fikk ballen fra Ridle Baku som serverte nederlenderen innenfor 16-meteren til Dortmund. Wegshorst fikk skyte fritt men satt ballen over mål.

Dortmund, på sin side, måtte avslutte den siste halvtimen uten Jude Bellingham, da han fikk sitt andre gule kort for kampen.

- Det blir vanskeligere for Dortmund nå. Leder 1-0 her, så må de fullføre med ti mann, sa Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Like etter sørget oksen fra Jæren for Dortmunds andre mål.

- Han er eksepsjonell og han gjorde en fantastisk jobb i dag, sier Dortmund-trener Edin Terzic til Viasat.

Han understreker også at selv om de nå er et steg nærmere Champions League-plass er det ikke tid for å hvile.

- Vi er i en veldig god situasjon, men situasjonen får oss ikke til Champions League, så vi må bare fortsette å belage oss på andre lag sine resultater, sier han.

Dortmund på femte plass er bare ett poeng bak Frankfurt som tapte mot Leverkusen bare noen få timer senere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer