Ny rekord for Messi

Scoret to da Barcelona gikk videre.


(Dagbladet): Spartak Moskva - Barcelona 0-3.

Lionel Messi scoret to mål og sikret avansement fra gruppespillet i Champions League. Det andre målet var både et jubileum, en rekord og tok argentineren opp på delt andreplass over tidenes toppscorere i turneringen.

Mest sannsynlig går Barcelona videre som gruppevinner, men kan fortsatt bli passert av Celtic.

Barcelona ble rystet borte mot nettopp Celtic sist de spilte Champions League-kamp. I dag ventet kunstgress, kulde og et Spartak Moskva-lag som tok ledelsen på Camp Nou sist lagene møttes.

Men i dag lot katalanerne seg ikke ryste til tross for at hjemmelaget hadde sine muligheter tidlig i kampen. Etter et drøyt kvarter klemte høyreback Dani Alves inn en marksuser fra langt hold, og sendte Barcelona i føringen.

Etter 27 minutter spilte Messi fram Andres Iniesta. Skuddet hans ble reddet av Andrej Dykan, men Messi fanget returen og gjorde 2-0.

REKORD OG JUBILEUM: Lionel Messi runder Spartak-keeper Andrej Dykan og setter inn sitt 80. mål i 2012. Samtidig ble han den første som har scoret to eller flere mål i 15 Champions League-kamper. Foto: MISHA JAPARIDZE / AP / NTB SCANPIX
REKORD OG JUBILEUM: Lionel Messi runder Spartak-keeper Andrej Dykan og setter inn sitt 80. mål i 2012. Samtidig ble han den første som har scoret to eller flere mål i 15 Champions League-kamper. Foto: MISHA JAPARIDZE / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Seks minutter før pause ble Messi spilt fri av Pedro, rundet keeper Dykan og satte ballen i det tomme målet.

Det var argentinerens 80. scoring i 2012. Målet tok ham også opp på delt andreplass på toppscorerlista i Champions League ved siden av Ruud van Nistelrooy  som scoret sine mål for PSV, Manchester U. og Real Madrid. Nederlenderen og Messi har begge 56 mål, 15 bak den suverene lederen Raúl, som scoret 66 av sine 71 mål for Real Madrid, de siste fem for Schalke 04.

Og som ikke det var nok tallprat rundt Messis scoring i åpent mål: Det gjorde ham også til den eneste som har scoret to eller flere mål i 15 Champions League-kamper. Før dagens kamp delte han førsteplassen på 14 kamper med Raúl.

Et tall til: 25. Lionel Messi er 25 år, og har sannsynligvis et godt tiår med scoringer foran seg.

Barcelona ledet 3-0 til pause, og etter en målløs andreomgang er de nå oppe i 12 poeng på fem kamper. Celtic, som spiller borte mot Benfica seinere i kveld har sju poeng, og kan fortsatt bli gruppevinner med seier i kveld og mot Spartak i siste runde.

Barcelona avslutter med hjemmekamp mot Benfica.