BEST: Yngstebror Jakob Ingebrigtsen var nok en gang best av brødrene under tirsdagens 800 meter på Bislett Stadion. Bilder fra IK Tjalve. Vis mer

Ny rekord til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen vant brødreduellen på Bislett Stadion.

Publisert

Tirsdag kveld var det duket for 800 meter under minnestevnet Boysen Memorial på Bislett stadion. Både Jakob og Filip Ingebrigtsen stilte til start og tok tidlig teten.

Den første runden gikk på 52,5 før haren ga seg og Filip Ingebrigtsen tok kontrollen. Lillebror Jakob lå i ryggen på broren og prøvde å komme seg opp på siden av storebroren.

Jakob hadde også mest krefter på slutten og løp inn til 1.46.44 og både ny personlig rekord og familierekord på Bislett Stadion.

– Det er jo gøy. Jeg har jo hverken 1500, mile eller 3000, men nå har jeg 5000, 2000 og 800, så jeg vil si det er et fint spekter å ha familierekord i. Det er deilig å kvitte seg med myten om at jeg er veldig treig, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Filip endte på 1.46.74, noe som også var ny personlig rekord, men altså ikke godt nok til ny familierekord.

– Det var gøy, jeg vurderte veldig lenge om jeg skulle stille eller ikke. Det har vært opp og ned etter Impossible Games og jeg har følt meg ganske råtten. Det har egentlig bare løsnet for et par dager siden, sier Filip Ingebrigtsen til NRK.

På startstreken i samme heat som Ingebrigtsen-brødrene var også Kristian Uldbjerg Hansen, Sigurd Tveit, Didrik Hexeberg Warlo, Markus Einan, Tobias Grønstad og Per Andreas Roth (hare).

Dette var første gang siden 2017 at Jakob Ingebrigtsen løp 800 meter i konkurranse. Den gang løp han inn til personlig rekord på 1.49.40 i Zürich, en rekord som han nå altså har slått.

Storebror Filip hadde før dagens stevne en personlig bestenotering på 1.47.79 på distansen fra Boysen Memorial i 2016.

Boysen Memorial, oppkalt etter legenden Audun Boysen, arrangeres i disse dager for syvende gang av idrettsklubben Tjalve fra Oslo. På Bislett har noen av Norges fremste friidrettsstjerner deltatt, anført av et fulltallig Team Ingebrigtsen.

Mandag løp storebror Henrik Ingebrigtsen i ensom majestet inn til tiden 13.19.65 på 5000 meter under Boysen Memorial. Det var bare fire sekunder bak sin personlige rekord. Samtidig var det suverent årsbeste i verden, i en tid da få utøvere har løpt som følge av coronapandemien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer