Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Jan Nepomnjasjtsjij

Ny remis etter drama

I verdensmesterskapets andre parti endte det med en ny med remis for Magnus Carlsen. Nordmannen hadde hvite brikker i dagens parti, men klarte ikke å slå russiske Jan Nepomnjasjtsjij.

REMIS: Dagens parti endte i remis, slik som i går. Dermed står spillerne uavgjort i poeng etter to parti. Foto: Kamran Jebreili / AP
REMIS: Dagens parti endte i remis, slik som i går. Dermed står spillerne uavgjort i poeng etter to parti. Foto: Kamran Jebreili / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Magnus Carlsen 0,5 - 0,5 Jan Nepomnjasjtsjij (1-1 sammenlagt)

I dag var det duket for parti nummer to i årets sjakk-VM mellom Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij.

Det endte i remis i går da verdensmesterskapet gikk av stabelen, etter trekkgjentagelse på slutten. Med hvite brikker og fordel, var det mange som håpte på Carlsen-seier i dag.

Dagens parti startet jevnt, men etter tabbe av Carlsen så det lenge ut til at nordmannen skulle tape. Så gjorde Nepomnjasjtsjij et rart trekk og Carlsen ble med igjen i kampen om poeng.

Så snudde Carlsen det og nordmannen begynte å presse russiske Nepomnjasjtsjij. Det gikk lenge frem og tilbake før partene ble enig om remis.

- Jeg følte ikke at jeg ikke hadde så gode sjanser, men følte at posisjonen min forbedret seg litt, svarte Carlsen på spørsmål om han følte han hadde sjanser til å vinne.

Dermed står det 1-1 i poeng etter de to første partiene.

Stor tabbe

Carlsen åpnet aggressivt og raskt, noe som resulterte i at Nepomnjasjtsjij vant en bonde tidlig.

- Nå er seiersjakten i gang, utbrøt NRKs sjakkekspert, Torstein Bae.

Nordmannen hadde lenge et godt utgangspunkt, men Nepomnjasjtsjij gjorde gode trekk og datamaskinene viste at russeren lå best an når begge var passert en time på de første 40 trekkene.

Så gjorde Carlsen en kjempetabbe. Han flyttet hesten opp og satt seg selv i en vanskelig situasjon. Dette tok Nepomnjasjtsjij fordel av og tok ut hesten og løperen til Carlsen. Carlsen fikk tatt ut begge hestene til russeren.

Nepomnjasjtsjij brukte veldig lang tid på trekk nummer 24 og når han først kom tilbake til brettet, gjorde han et trekk som fikk NRKs sjakkekspert til å lure.

- Litt vanskelig å skjønne hva han skal frem til med det lille bondetrekket han velger der, utbrøt Bae.

Det trekket gjorde at Carlsen ble med igjen i kampen og det jevnet seg mer ut. Da begynte nordmannen å presse russeren og hadde marginene tilbake på sin side.

Snudde det

Mot slutten av de første to timene begynte Carlsen å få dårlig tid. Han hadde under fire minutter igjen på de siste fire trekkene før han får en time til på de 20 neste.

Tiden var ikke noe problem for Carlsen og snudde det. Da måtte Nepomnjasjtsjij prøve å gå for remis. Slik ble det også da begge to bare spilte brikkene frem og tilbake. Carlsen og Nepomnjasjtsjij ble enig om remis og tok hverandre i hånden.

På pressekonferansen fikk spillerne spørsmål om hvorfor de snakket om sjakk så lenge etter kampen.

- Jeg syntes det er interessant å snakke om sjakk med en som er så god på det, svarte Carlsen latterfylt.

Parti nummer tre spilles i morgen klokken 13:30, før Carlsen og Nepomnjasjtsjij har en hviledag på mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer