Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny remis for Carlsen i Nederland

NY REMIS: For Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix
NY REMIS: For Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det endte med remis mellom Magnus Carlsen og Harikrishna i Tata Steel-turneringen onsdag.

Spillerne hadde denne gangen tatt turen til den nederlandske filharmoniens lokaler i Haarlem. Tidligere i turneringen spilte de også et parti på Feyenoords hjemmebane i Rotterdam.

Pentala Harikrishna hadde en åpning kalt firspringerspansk, som ifølge VGs sjakkekspert ofte finnes mange metoder for å framtvinge remis for hvitt.

Carlsen viste derimot med slitt løper D6 at han hadde lyst til å gå for seier. Dette det 13. trekket begynte også sjakkcomputeren Houdini å gi nordmannen overtaket. Da hadde spillerne byttet ut en springer og løperne sine som går på svarte felter.

Nordmannen hadde derimot en litt dårlig utvikling fra trekk 20 og seks trekk framover. Inderen tvang blant annet fram et bytte av en hest mot en løper. De to spillerne brukte også mye tid på sine trekk.

Ifølge VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer så sto ikke Harikrishna så harmonisk med sine brikker som Carlsen gjorde.

Til slutt ebbet det ut i tårnsluttspill der begge hadde like mange bønder igjen.

Torsdag er det ny hviledag før spillerne skal avslutte turneringen med de tre siste partiene i Wijk aan Zee fredag, lørdag og søndag.

Fredag møter Carlsen indiske Baskaran Adhiban med hvitt. Lørdag er det svarte brikker mot ukrainske Pavel Eljakin og han avsluttet turneringen mot tapende VM-motstander Sergej Karjakin. Der har nordmannen hvite brikker.

Carlsen har gått til topps i turneringen fem ganger, men denne gangen er seieren høyst usikker. Wesley So har et helt poeng ledelse foran de tre siste rundene.

– Magnus har fortsatt sjansen, men det krever en veldig, veldig god avslutning, sier VG-ekspert Jon Ludvig Hammer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling