Ny remis for Carlsen mot Anand: - Jeg er litt sur

Magnus Carlsen spilte remis for annen gang på rad i 5. runde av Norway Chess-turneringen mot sin gamle VM-rival Vishy Anand. Nordmannen leder turneringen.

REMIS: Magnus Carlsen leder fortsatt Norway Chess etter den femte runden lørdag. Han spilte remis mot sin gamle rival Vishy Anand. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
REMIS: Magnus Carlsen leder fortsatt Norway Chess etter den femte runden lørdag. Han spilte remis mot sin gamle rival Vishy Anand. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Carlsen har vunnet to og spilt tre remis i turneringen. Carlsen hadde hvitt, men klarte aldri å få den indiske veteranen av pinnen denne gangen. Anand gjorde et dårlig trekk, men Carlsen klarte ikke å utnytte feilen til sin fordel med hvite brikker. Etter 45 trekk hadde spillerne fått nok.

- Jeg er litt sur for det jeg gjorde og at jeg gjorde det lett for ham å komme ut av problemene, sa Carlsen til TV 2.

-Jeg kunne ha holdt spenningen i partiet noe lenger, men det var ikke noe godt spill fra min side. Jeg får ta med meg det positive at jeg leder fortsatt, og at jeg tåler et feilskjær, sa Carlsen.

Den regjerende verdensmesteren skal søndag møte amerikanske Wesley So. So hadde spillefri lørdag etter at kineseren Ding Liren har trukket seg fra turneringen. Ding skadet hoften i en sykkelvelt på fridagen torsdag.

- Det er for tidlig at jeg kan surfe dette i mål. Jeg er ikke så fornøyd over at jeg ikke har fått så god uttelling med hvite brikker. Det kommer nye utfordringer framover, sa Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer