TØFF MOTSTAND: I dag møter Magnus Carlsen amerikanske Wesley So i Sinquefield Cup. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TØFF MOTSTAND: I dag møter Magnus Carlsen amerikanske Wesley So i Sinquefield Cup. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Mangnus Carlsen i Sinquefield Cup

Ny remis for Carlsen

For annen dag på rad tok Magnus Carlsen et halvpoeng med svarte brikker i Sinquefield Cup i sjakk. Partiet mot Vishy Anand tirsdag endte i remis.

Med svarte brikker fikk verdensmesteren tidlig et lite overtak på Anand, men ikke nok til at inderen for alvor kom på defensiven. I stedet jevnet stillingen i partiet seg ut, og til slutt fant ingen av spillerne noen flere potensielt seiersgivende trekk.

Carlsen spilte aggressivt i håp om å få noe til å skje, og den ene brikken etter den andre ble slått ut. Til sist var Carlsens springer eneste brikke igjen på brettet ut over de to kongene, og da var det ikke mer å gjøre.

- Det var min eneste sjanse til å spille aktivt, og jeg ville ta den, sa Carlsen i et intervju med arrangørens nettsted.

Fire av fem partier tirsdag endte med remis, men Carlsens kommende VM-rival Fabiano Caruana nedkjempet Hikaru Nakamura. Etter fire av ni runder er Caruana og Carlsen to av fem spillere med 2,5 poeng.

- Jeg føler meg bra. Det kunne vært bedre, men jeg er fornøyd med å komme gjennom dobbel svart uten tap, sa Carlsen.

I ANGREP! Magnus Carlsen leverte glitrende angrepsspill mot Radosław Wojtaszek i den andre runden av Tata Steel-turneringen. Video: GM Daniel King / PowerPlayChess/YouTube Vis mer

Carlsen og Anand møttes til VM-kamp både i 2013 og 2014. Begge ganger gikk nordmannen seirende ut av duellen.

Onsdag møter verdensmesteren amerikanske Wesley So i femte runde i Sinquefield Cup.

Carlsen jakter sin første seier i den prestisjetunge turneringen i St. Louis siden 2013. Både i 2014, 2015 og 2017 ble han nummer to.

Det kan imidlertid bli tøft å gå til topps. Sju av verdens ti beste spillere er i startfeltet.

Ekstra spenning knytter det seg til 7. runde lørdag. Da skal Carlsen opp mot Caruana, sannsynligvis deres siste møte før VM-duellen i London i november.

Sinquefield Cup avsluttes 27. august.