Ny rettssak mot spillmonopolet

En drøy måned etter at betalingsselskapet Entercash tapte saken mot staten om pengespillbetaling, kommer en ny rettssak som utfordrer det norske spillmonopolet.

STATENS ADVOKAT: Magnus Schei (t.v.) sammen med Tomas Midtun Tobiassen i Oslo tingrett. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STATENS ADVOKAT: Magnus Schei (t.v.) sammen med Tomas Midtun Tobiassen i Oslo tingrett. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag barker det Åndalsnes-baserte spillselskapet Norsk Lotteri AS sammen med staten om pengespilloven i en fem dager lang rettssak i Oslo tingrett.

Selskapets leder Ottar Dalset har saksøkt Kulturdepartementet for ikke å ha fått konsesjon til å formidle pengespill i Norge. Begrunnelsen for avslaget er den norske enerettsmodellen.

I dag er det kun statseide Norsk Tipping og Norsk Rikstoto (trav og galopp) som har lov til å drive pengespill i Norge.

Norsk Lotteri AS hevder i sitt sluttinnlegg til tingretten at den norske eneretten strider mot EØS-avtalen.

– Uegnet

Ifølge EØS-avtalen må en enerettsmodell oppfylle tre vilkår for å være legitim – den må oppfylle legitime formål, modellen må være egnet til å tjene disse formålene og modellen må være nødvendig for å oppnå aktuelt beskyttelsesnivå. Den norske enerettsmodellen bryter disse vilkårene, anfører selskapet.

– Staten kan ikke sannsynliggjøre at enerettsmodellen er egnet til å oppnå formålet om å motvirke negative konsekvenser av pengespill, og den kan ikke sannsynliggjøre at Norsk Tipping i fremtiden «vil kunne kanalisere norske spillere bort fra uregulerte aktører». Enerettsmodellen er derfor uegnet, konkluderes det i innlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer