Ny Riise-opptur

På banen da Roma tok tredje strake seier.

(Dagbladet.no): John Arne Riise var igjen på banen da Roma slo Fiorentina 1-0 søndag. Roma står nå med tre strake seirer, skriver NTB.

Det italienske hovedstadslaget innledet sesongen på katastrofalt vis, men har funnet seierssporet den siste tiden. Riise havnet i kulden da resultatene uteble, men er tilbake i varmen nå.

Sunnmøringen er fornøyd med innsatsen i dagens i Serie A-kamp:

- Dette var en veldig deilig og viktig seier for oss. Vi visste at Fiorentina har to gode angripere i Mutu og Gilardino, og vi måtte jobbe hardt for å holde nullen. Og det klarte vi. Det ble en tøff kamp med høyt tempo fra starten av og heldigvis klarte vi å holde det tempoet lengre enn Fiorentina, for de ble slitne etter hvert, sier Riise til Dagbladet.no.  

Søndag fikk han spille hele kampen da topplaget Fiorentina ble slått 1-0. Nordmannen prøvde seg blant annet med et skuddforsøk i annen omgang, men ballen gikk langt over og til side for mål.

Totti avgjorde

Francesco Totti hadde derimot stilt inn finsiktet. Etter 60 minutter ble han matchvinner for Roma med et skudd fra kort hold. Seieren gjør at Roma nå har en god luke ned til lagene på nedrykksplass.

Riise er imponert over lagkameraten.

- Scoringen til Totti kom på et viktig tidspunkt og det var en klassescoring. Jeg er veldig fornøyd med seier og føler at jeg blir mer og mer involvert i spillet fra kamp til kamp. Jeg gleder meg til de neste kampene, for nå er vi inne i en god periode, konkluderer landslagsbacken. 
 

JUBLET FOR SEIER:
John Arne Riise på spilte hele kampen da Francesco Totti sikret ny Roma-seier. FOTO: ETTORE FERRARI/ EPA
JUBLET FOR SEIER: John Arne Riise på spilte hele kampen da Francesco Totti sikret ny Roma-seier. FOTO: ETTORE FERRARI/ EPA Vis mer

Riise merket at de tøffe duellene også er en del av den italienske hverdagen:

- Jeg fikk en smell i leggen i duellen med Mutu og hadde smerter etterpå, men denne kampen skulle jeg fullføre, sier Riise.  

Inter topper

- Alt vi kan gjøre nå er å forsøke å kjempe oss oppover på tabellen. Hver seier vil føre oss oppover, sa Roma-trener Luciano Spalletti.

Opp til tetlagene er det fortsatt langt for Roma. Inter topper klart etter 2-1-seier hjemme mot Napoli. Ivan Cordoba og Sulley Muntari sikret den regjerende seriemesterens femte seier på rad.

(NTB)

Ny Riise-opptur