Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Helge og John Arne Riise:

Ny Riise-støy i Aalesund

John Arne Riise reagerer på behandlingen av lillebror Bjørn Helge. Trener Lars Bohinen slår tilbake. Mener familien også må ha respekt for klubben.

BRØDRE OG BESTEVENNER: Bjørn Helge og John Arne Riise har fulgt hverandre i tykt og tynt gjennom hele karrieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BRØDRE OG BESTEVENNER: Bjørn Helge og John Arne Riise har fulgt hverandre i tykt og tynt gjennom hele karrieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det klart at Bjørn Helge Riise (35) ikke lenger har ei framtid i Aalesund. Kontrakten ble terminert med umiddelbar virkning, og midtbanespilleren har meldt overgang til OBOS-rivalen Sogndal ut sesongen.

Hvis det var opp til Riise selv, ville han ha fortsatt i Aalesund hvis han fikk nok spilletid. Men han ble en stadig mindre viktig brikke for trener Lars Bohinen og hans kongstanker for klubben.

TRENER: Lars Bohinen. Foto: NTB scanpix
TRENER: Lars Bohinen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Storebror John Arne (37) reagerer over behandlingen av lillebror. Han holdt seg først i skinnet fra å melde noe på sin egen mediekanal, Twitter. Men da Bohinen overfor Sunnmørsposten uttrykte at han ble overrasket over Riises klubbvalg – Sogndal – klarte han ikke å holde tilbake meningene:

- Overrasket over hva, Lars Bohinen? En spiller du fra dag 1 ikke ville bruke. Daværende kaptein som du ikke pratet med. Ikke ville ha med videre. Tok fra kapteinsbildet uten å ta en samtale først. Er det overraskende, da? Hvor skulle han da gå? skriver Riise i dag.

Begrensninger

Overfor Sunnmørsposten innrømmer Bohinen at klubben diskuterte å sette begrensninger for Riises klubbvalg. Aalesund topper OBOS-ligaen, mens Sogndal ligger på fjerdeplass.

28. oktober møtes lagene på Fosshaugane Campus. Teoretisk kan Riises klubbvalg få konsekvenser for opprykkskampen. Bohinen har et stort press på seg om å få Aalesund opp i Eliteserien igjen.

Også Bjørn Helge Riises søster, Camilla Semundseth Riise, reagerer på behandlingen broren har fått i Aalesund.

- Fotball kan noen ganger være et skittent spill, og spillere blir brukt som bønder i et sjakkspill. Jeg håper din neste klubb, hvor enn det måtte være, behandler deg med den respekten du fortjener, skriver hun på sin åpne Facebook-side.

Bjørn Helge selv la ikke skjul på at han var skuffet da han uttalte seg på klubbens hjemmeside i forbindelse med avgangen:

- Som fotballspiller ønsker du å bidra og spille så mye som mulig, og det hadde jeg ikke fått nå slik jeg ser det. Da ønsker jeg å terminere kontrakten, slik at jeg får muligheter til å spille fotball og bidra slik jeg ønsker i en annen klubb, sa han.

Sunnmørsposten har i dag konfrontert trener Bohinen med misnøyen i Riise-familien. Han mener at familien også må vise respekt for klubben.

- Jeg tenker at det ikke er så unaturlig at det kommer litt reaksjoner fra Riise-familien etter dette. Familien hans sitter ikke med førstehåndskunnskap, de sitter bare med et menneskes oppfattelse av ting. Det er alltid to sider av en sak, men familien vil man alltid beskytte. Samtidig er jo dette litt i tråd med hvordan jeg har opplevd ting i fortida med Riise-familien, forteller Bohinen.

Han sier videre at han synes dette ikke er noen «big deal», og at han har respekt for Riise-navnet. Samtidig mener han at familien må ha respekt tilbake.

Flere krangler

Riise-familien og Aalesund har vært i flere krangler opp gjennom åra. Det toppet seg på mange måter i 2003 da mamma Berit Riise beskyldte daværende trener Ivar Morten Normark for å ha krenket henne med sexsjikane. Normark avviste dette på det sterkeste.

John Arnes karriere startet i klubben i 1997. Da Bjørn Helge gikk fra Lillestrøm til Aalesund i 2015, rykket John Arne ut på sin egen blogg:

- Jeg skriver dette innlegget for å legge alt som har skjedd med Aalesund bak meg. Hva de som klubb velger å gjøre, vet jeg ikke. Alt jeg vil, er at de skal ta vare på lillebror. Han er en kanonsignering og vil uten tvil bidra til å løfte klubben enda mer.

I 2016 kom John Arne selv tilbake til klubben og fikk drømmen oppfylt: Å spille sammen med lillebroren. Da statuen utenfor Color Line Stadion skiftet navn fra «Fotballspilleren» til «John Arne Riise» i vår, virket harmonien fullkommen.

- Det å få en statue av seg selv mens du enda er i live, er unikt, erklærte en stolt Riise.

Denne uka har han ikke vært like fornøyd med nyhetene som har kommet ut fra Color Line Stadion.