Marit Bjørgen

Ny rolle: - Brutalt

Marit Bjørgen (41) har brukt sommeren på en litt annen måte enn tidligere. - Du må være skjerpet, sier hun om den nye jobben.

NY ROLLE: Marit Bjørgen har brukt store deler av sommeren som programleder. Foto: Andreas Særsland / Dagbladet
NY ROLLE: Marit Bjørgen har brukt store deler av sommeren som programleder. Foto: Andreas Særsland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HITRA (Dagbladet): Marit Bjørgen gikk inn til en finfin tredjeplass under det 55 kilometer lange løpet på Hitra under Toppidrettsveka torsdag.

Den tidligere skidronninga endte over tre minutter bak Astrid Øyre Slind som vant, men Bjørgen var godt fornøyd etter løpet.

- Det var brutalt. Det skal jeg innrømme. Det gikk litt opp og ned, men alt i alt er jeg fornøyd, sier Bjørgen til Dagbladet.

STJERNESPEKKET: Det var flere gamle helter som tok turen innom åpningsetappen av Toppidrettsveka på Hitra. Video: Løkås, Særsland, With / Dagbladet / NRK / Team Telemark Vis mer

Rognes-jenta gjorde tidligere i år comeback som skiløper da hun stilte opp i det tradisjonsrike Vasaloppet. Der imponerte hun stort ved å ta andreplassen.

41-åringen la i 2018 opp, og har en svært imponerende merittliste å vise til med blant annet 18 VM-gull, fem VM-sølv og tre VM-bronse, i tillegg til åtte OL-gull.

Ny jobb

I juni ble det klart at Bjørgen hadde fått seg ny jobb. Sammen med Gunde Svan har hun i sommer vært programleder for TV 2-programmet «Landskampen» som skal sendes på kanalen utover høsten.

- For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort, så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen, uttalte Bjørgen da det ble kjent at hun skulle erstatte Petter Northug som hadde jobben før henne.

RADARPAR: Gunde Svan (t.v) og Marit Bjørgen skal lose TV-seerne gjennom «Landskampen» denne høsten. Foto: Espen Solli/TV 2
RADARPAR: Gunde Svan (t.v) og Marit Bjørgen skal lose TV-seerne gjennom «Landskampen» denne høsten. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Programmet ble i sommer spilt inn på Oscarsborg i Drøbaksundet, og programlederen sier det har vært en ny, men samtidig morsom opplevelse.

-Det har vært gøy å få prøve det. Man må jo levere, og være der òg. Det var utrolig mye venting, så man må være tålmodig, sier hun.

- Er det rart å tre inn i en helt ny og uvant rolle?

- Ja, på en måte så er det jo en helt ny rolle, men det er jo folk og et miljø som jeg kjenner til, sier hun.

- Men det er veldig betryggende og jobbe sammen med Gunde Svan som er veldig rutinert. Vi fant tonen veldig fort, legger Bjørgen til.

GLEMTE SEG: Marit Bjørgen glemte plutselig gamle vaner, da hun skulle bli hyllet etter åpningsrennet på Toppidrettsveka. Video: Særsland / Løkås. Vis mer

Åpen for mer

Til tross for at Bjørgen aldri har hatt en TV-jobb før, mener hun at det er flere paralleller som kan trekkes mellom det å jobbe på TV og det å være toppidrettsutøver.

- Du må være skjerpet og du skal levere der og da. Det er brutalt. Selv om det ikke spilles inn direkte, så er det helt klart utfordrende, sier hun.

- Frister det til gjentakelse?

- Ja, hvis man får tilliten igjen da, det er jo det store spørsmålet, ler hun.

«Landskampen» har sesongpremiere på TV 2 og TV 2 Play fredag 20. august.

Resultater Toppidrettsveka 55-kilometer 19.08.21

Kvinner:

  1. Astrid Øyre Slind - Oppland IL/Team Koteng Eidissen - 2,26,0

  2. Hedda Østberg Amundsen - Asker Skiklubb - + 2,21 min

  3. Marit Bjørgen - Rognes IL/Team Ragde Charge + 3,45 min

Herrer:

  1. Max Novak - Sverige/Team Ramudden - 2,11,10
  2. Sivert Wiig - Gjesdal IL/Team Elon Vest - + 7 sek
  3. Morten Eide Pedersen - Lillehammer Skiklubb/Team Eksjöhus - + 21 sek

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer