Jan Åge Fjørtoft

Ny rolle: - Stor stas

Jan Åge Fjørtoft forlenger med Viaplay, og blir en sentral del av deres Premier League-dekning.

FORLENGER: Jan Åge Fjørtoft forlenger med Viaplay. Foto: Terje Bendiksby / NTB
FORLENGER: Jan Åge Fjørtoft forlenger med Viaplay. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jan Aage Fjørtoft forlenger kontrakten med Viaplay. Det melder Viaplay Group tirsdag.

Samtidig blir det kjent at 55-åringen vil bli å se på indre bane i når Viaplay dekker Premier League fra og med neste sesong.

- Jeg er veldig glad for å få bli med på dekningen av Premier League. Spesielt med den bakgrunnen jeg har fra England. Jeg har alltid vært glad i engelsk fotball, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Viaplay Group, som står for blant annet strømmetjenesten Viaplay og kanaler som V Sport, TV 3 og V4, overtar de ettertraktede rettighetene til det som omtales som kanskje verdens største liga fra kommende sesong. Det kom fram i en pressemelding i begynnelsen av februar i fjor.

KJENT I ENGLAND: Jan Åge Fjørtoft for Barnslehy i duell med Chelsea-spiller Steve Clarke i 1998. Nordmannen spilte fem år i England. Foto: Michael Crabtree / Reuters / NTB
KJENT I ENGLAND: Jan Åge Fjørtoft for Barnslehy i duell med Chelsea-spiller Steve Clarke i 1998. Nordmannen spilte fem år i England. Foto: Michael Crabtree / Reuters / NTB Vis mer

Fortid i England

Fjørtoft har selv spilt i England, og vet av erfaring hva fotballen betyr der.

Over fem år var nordmannen innom Swindon Town, Middlesbrough, Sheffield United og Barnsley.

Nå vil han være med og formidle den samme stemningen han opplevde på balløya.

- Mitt mål når jeg står på indre bane er å ta med meg den følelsen som er på en fotballstadion inn i de tusen hjem. Jeg vil at folk som sitter i sofaen skal føle den lidenskapen som er ute der.

Fra før har Fjørtoft vært et kjent fjes fra Viaplays Bundesliga-sendinger. Her har han fulgt Erling Braut Haaland og resten av tysk fotball tett.

- De siste par åra har vært et eventyr med Erling og tysk Bundesliga. Våre Bundesliga-rettigheter har gjort at vi har fått lov til å formidle dette eventyret. Jeg var i Augsburg da han kom inn som innbytter og scoret tre, og resten er historie.

Fjørtoft er likevel ikke helt ferdig i Tyskland.

- Jeg kommer fortsatt til å jobbe med Bundesliga, så jeg dukker nok opp på en del toppkamper der, men nå blir det litt mer fokus retta mot England.

NYTT KAPITTEL: Erling Haaland går inn i et nytt kapittel i karrieren. Foto: Annika Byrde / NTB
NYTT KAPITTEL: Erling Haaland går inn i et nytt kapittel i karrieren. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Ikke alene

Fjørtoft er imidlertid ikke den eneste nordmannen som melder overgang til England til sommeren.

Superspissen Erling Braut Haaland blir som kjent Manchester City-spiller fra 1. juli.

- Når Viaplay nå går inn i en seksårsavtale for de mest ettertraktede rettighetene i verden, samtidig som Manchester City signerer en av verdens mest ettertraktede spillere, som tilfeldigvis er norsk. Da var det mange ting som falt på plass på en kort periode. Det er motiverende for oss alle.

Fjørtoft er klar på at Haaland må få tid til å tilpasse seg nye omgivelser.

- Jeg mener vi bør la en 21 år gammel gutt fra Bryne lov til å tilpasse seg Manchester City, Pep Guardiola og lagkameratene. Men jeg er helt sikkert på at han kommer til å score mange, mange mål i Premier League.

- At vi skal få lov til å formidle det. Det synes jeg er stor stas.

Norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma, er strålende fornøyd med at Fjørtoft blir med Viaplay videre.

- Jan Åge er turboen i redaksjonen og alltid på farten. Og så er han veldig ambisiøs på vegne av våre sendinger og vår profil. Han jobber knallhardt for å komme seg i de riktige posisjonene for å skape best mulig Viaplay-innhold. Og det er bemerkelsverdig ofte at det kommer noe helt spesielt ut av intervjuene når Jan Åge bruker hele seg, og hele sitt nettverk - til å få stjernene i tale. Vi er glade i Jan Åge og hans enorme energi og ambisjoner, og han minner nå om en engelsk setter som bare spinner etter å komme i gang med Premier League, sier Oma.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer