TIL OL: Darja Klisjina. Foto:  EPA/BJORN LARSSON ROSVALL/NTB Scanpix
TIL OL: Darja Klisjina. Foto:  EPA/BJORN LARSSON ROSVALL/NTB ScanpixVis mer

Ny russer får delta i Rio-OL. Men superstjerna Isinbajeva fikk nei

Lengdehopper Darja Klisjina har fått ja.

(Dagbladet): Russland er for øyeblikket dopingutestengt fra friidretten. Utøvere kan likevel søke om å få delta under mesterskap.

Darja Klisjina (25), som konkurrerer i lengdehopp, har fått innvilget sin søknad om å delta i Rio-OL i august - etter at hun møtte kriteriene for deltakelse.

Det skriver Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i en pressemelding.

Hun skal konkurrere under lekene med nøytralt flagg, men først må OL-arrangørene godkjenne henne. Klisjina har bodd i Florida i USA den siste tiden og ble nummer 10 i VM i fjor. Hun har blant annet vunnet gull i innendørs-EM to ganger.

Under EM ble varsleren Julia Stepanova den eneste russiske utøveren som deltok. Hun skal også delta i OL under nøytralt flagg. Stepanova var en sterk bidragsyter til den tyske TV-dokumentaren som startet dopingsavsløringene i russisk friidrett.

IAAF har mottatt totalt 136 søknader fra russiske utøvere som ønsker å delta i lekene. Søkere må oppfylle enkelte krav, og samtidig kunne bevise at de ikke har vært en del av det russiske friidrettssystemet i den senere tid.

Isinbajeva får ikke delta

Samtidig melder det russiske nyhetsbyrået TASS at superstjerne Jelena Isinbajeva (34) ikke får delta i OL etter at IAAF ikke innvilget søknaden hennes. Det bekrefter treneren.

- Jelena har fått avslag, i likhet med alle de andre. Klisjina må være et unntak siden hun har trent utenfor Russland, sier Evgeny Trofimov.

Stavdroninga Jelena Isinbajeva har tidligere uttalt at hun nekter å gi opp håpet om å avslutte karrieren med sin siste konkurranse i Rio-OL.

- Jeg har ikke helt gitt opp. Dypt der nede finnes det håp. Det er ikke lagt helt dødt. Vi må fortsette kampen for å konkurrere i OL. Hvis jeg vinner saken min i Idrettens Voldgiftsrett (CAS), kan det gå. Og det aller viktigste. Alle russere som vinner sine saker i CAS, kan konkurrere under det russiske flagget, sa Isinbajeva etter en konkurranse i juni.

Kun Klisjina

Alle de andre russiske utøverne skal også ha fått avslag, ifølge russerne selv.

Det er imidlertid ikke bekreftet av IAAF. De fleste sakene har nå vært oppe til vurdering, og den offentlige dommen faller 18. juli.

FIKK NEI: Jelena Isinbajeva. Foto: NTB Scanpix
FIKK NEI: Jelena Isinbajeva. Foto: NTB Scanpix Vis mer