Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny russer tatt for doping i OL

Nå skal IOC avgjøre om russernes utestengelse blir opphevet.

DOPINGTATT: Nadezha Sergejeva deltok i toerbob sammen med Anastasija Kocherzhova i OL. Nå er førstnevnte tatt i doping. Foto: Reuters/Arnd Wiegmann
DOPINGTATT: Nadezha Sergejeva deltok i toerbob sammen med Anastasija Kocherzhova i OL. Nå er førstnevnte tatt i doping. Foto: Reuters/Arnd Wiegmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettstedet Inside the Games melder fredag at Olympiske utøvere fra Russland (OAR) har levert sin andre positive dopingprøve i dette OL.

Det skal gjelde bob-utøver Nadezha Sergejeva, som ble nummer 12 i toerbob. Hun skal ha brukt hjertemedisinen trimetazidine .

Presidenten i det russiske bobforbundet, Alexander Zubkov, bekrefter at Sergejeva har testet positivt overfor den russiske avisa Sport Express. Hun skal ikke ha levert en positiv prøve da hun ble testet tirsdag 13. februar, men kun fem dager seinere ble hun tatt i en ny test.

Tatt i doping tidligere

Sergejeva har blitt tatt for meldoniumbruk tidligere. I 2016 testet hun positivt for stoffet, men WADA hevet dommen da meldonium akkurat hadde kommet på dopinglista og utslagene til den russiske utøveren var svært lave. Den gangen skal hun ha fått i seg stoffet via en nesespray.

Meldonium var stoffet som den russiske curlingspilleren Alexander Krusjelnitskij ble tatt for tidligere i OL i Pyeongchang. I ettertid har det russiske mixed curling-laget blitt fratatt bronsemedaljen. Norske Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten står nå som bronsevinnere i OL. De har returnert til Sør-Korea og vil få tildelt medaljene førstkommende lørdag.

Sport Express mener å vite at det denne gangen dreier seg om en hjertemedisin for Sergejeva.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal diskutere om Russlands utestengelse fra OL skal bli opphevet til avslutningsseremonien, slik at de igjen kan gå under eget flagg. Dopingavgjørelsen mot Krusjelnitskij og Sergejevas nylig avlagte positive prøver vil neppe styrke russernes sak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!