UTESTENGT: Aleksej Voevoda (lengst til høyre i bildet) er den siste som har fått en sanksjon av IOC. Her sammen med Aleksandr Zubkov, Aleksej Negodajlo og Dimitrij Trunenkov, som han tok OL-gull i firerbob med under OL i Sotsji. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch
UTESTENGT: Aleksej Voevoda (lengst til høyre i bildet) er den siste som har fått en sanksjon av IOC. Her sammen med Aleksandr Zubkov, Aleksej Negodajlo og Dimitrij Trunenkov, som han tok OL-gull i firerbob med under OL i Sotsji. Foto: REUTERS/Fabrizio BenschVis mer

Russland utestengt fra OL

Ny russisk bobfører OL-utestengt på livstid

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram.

Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014 sammen med Alexander Zubkov (43), som også er utestengt fra OL på livstid.

Voevoda mistet gullene forrige måned da IOC diskvalifiserte Zubkov. Han har anket avgjørelsen til Idrettens Voldgiftsrett (IOC).

Disiplinærutvalget uttalte senere at urinprøver fra åtte russiske bobførere hadde unormalt høye saltnivåer og at det var skrapemerker på glassflaskene som skal ha vært tuklet med.

Mandagens IOC-straff til Voevoda bringer antallet russere som har fått livsvarige karantener for brudd på antidopingreglene opp på mer enn 30.

Russland har avvist at det foregår systematisk doping i landet.

(NTB)