Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anastasija Sedova er blitt gravid - i likhet med tre lagkamerater

Ny russisk langrennsstjerne mister sesongen

Anastasija Sedova, som blant annet ble nr. 4 sammenlagt i Tour de Ski forrige vinter, mister sesongen. Det russiske langrennsesset er gravid - i likhet med Julija Belorukova og to andre landslagskolleger.

VENTER BARN: Anastasija Sedova (t.h.) besøkte pallen under Tour de Ski forrige vinter sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva. Denne vinteren vil hun ikke konkurrere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VENTER BARN: Anastasija Sedova (t.h.) besøkte pallen under Tour de Ski forrige vinter sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva. Denne vinteren vil hun ikke konkurrere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Anastasija Sedova er gravid og mister den kommende langrennssesongen.

24-åringen var blant annet på pallen på hele fire av etappene under Tour de Ski forrige vinter. Hun ble til slutt nr. 4 sammenlagt i Tour de Ski, som Ingvild Flugstad Østberg vant.

Dermed må Russland klare seg uten to av sine tre beste kvinnelige langrennsløpere denne vinteren.

Den svært talentfulle trioen Julija Belorukova, Anastasija Sedova og Natalja Neprjajeva er alle født i 1995 og har fått russisk kvinnelangrenn opp og fram igjen.

Den russiske stjernetrioen har tatt stadige steg innpå de norske langrennsessene og har skapt et kvinnelag som har tatt opp kampen med Norge og Sverige.

- Jeg føler vi har noe stort på gang. Det er moro å være en del av et så ungt lag som er i ferd med å gjenreise russisk kvinnelangrenn, fortalte Belorukova til Dagbladet forrige vinter.

UTADVENDT: Julia Belorukova er Russlands mest populære langrennsløper. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- På sikt kan vi ta opp kampen med de norske skijentene, spådde Russlands mest populære langrennsløper på kvinnesiden.

Fire gravide russiske langrennsløpere

Det blir imidlertid svært vanskelig i vinter.

Nå er både Sedova og Belorukova, som innledet forrige sesong med verdenscupseier i Ruka og gul trøye, gravide.

Belorukova-nyheten kom i oktober, mens Sedova-nyheten smalt fra nyhetsbyrået Ria Novosti og Expressen i går kveld.

Nyheten bekrefter også Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

I tillegg til Sedova og Belorukova venter også den tidligere toppsprinteren Natalja Matvejeva - med EPO-dom på rullebladet - og mindre meritterte Jelena Soboleva barn i løpet av sesongen.

Det skjer i kjølvannet av at landslagssjef Jelena Välbe oppfordret de russiske kvinnene til å bruke denne mesterskapsfrie mellomsesongen til å få barn, om ønskelig.

Välbes budskap om at dette er den mest gunstige sesongen å få barn i, har åpenbart blitt lyttet til hos de russiske langrennskvinnene.

Dermed blir Natalja Neprjajeva - som ble nr. 2 sammenlagt i verdenscupen og Tour de Ski forrige sesong - den eneste av de antatt beste russerne som konkurrerer i vinter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media