Viktor Hovland vant Hero World Challenge

Ny seier: - For et drama

Viktor Hovland vant eksklusiv Tiger Woods-turnering, og kan gjøre et kjempebyks på verdensrankingen.

KJEMPESLAG: Se Viktor Hovlands kjempeslag under topp-turneringen Hero World Challenge på Bahamas. Video: GOLFTV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lå ikke i kortene at Viktor Hovland (24) skulle sikre femte internasjonale seier søndag kveld.

- Det er den villeste søndagen jeg har vært med på. I alle dager for et drama. Og med det beste utfallet, en seier til Viktor Hovland. Verdens sjette beste spiller nå. Det har vært vilt, sier Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad, i det han runder av sendingen.

Nordmannen lå seks slag bak amerikanske Collin Morikawa i forkant av søndagens sisterunde på den eksklusive turneringen Hero World Challenge på Bahamas.

- Jeg hadde ikke helt tro på en seier i dag, innrømmer Hovland på TV-sendinga etter at seieren er et faktum.

Dominerte

I løpet av de første ni hullene skjedde det store endringer på leaderboarden.

Morikawa, som ville tatt over førsteplassen på verdensrankinga med en seier søndag, gikk på en kraftig smell. Han spilte de første ni hullene fem over par. Han hentet seg til slutt noe inn igjen, men ikke nok til å kunne bli med i seierskampen.

Til sammenlikning var fra 24-åringen fra Oslo i storform.

Etter 16 spilte hull lå han åtte under for dagen, 20 under totalt, etter å ha notert to eagler (-2), og en birdie (-1) på rad. Nordmannens dominans startet på det 14. hullet, hvor han senket et bunkerslag.

Se video øverst i saken.

Spenning til slutt

Like etter, på det 17. hullet, misset Hovland en kort putt for par.

Før det siste hullet ledet han med to slag foran nestemann, ferdigspilte Scottie Scheffler fra USA.

Han kunne dermed gjøre en bogey på siste hull, og likevel ta seieren med seg hjem på juleferie til Norge.

Det var nettopp det som skulle skje.

Etter å måtte vente i flere minutter på at medspiller Patrick Reed skulle droppe en ball, misset Hovland greenen på innspillet på hull 18. Han klarte ikke å følge opp med en god nok chip. Dermed måtte Oslo-gutten bruke to putter på å gjøre seg ferdig.

Han ender til slutt 18 slag under par, ett slag foran nestemann.

Ny bestenotering

Med seieren kunne rykket opp til en sjetteplass på rankingen. Men siden amerikaneren Justin Thomas kom på en delt femte plass, passerer ikke Hovland ham. Dermed vil han fra mandag av være rangert som nummer sju

Hero World Challenge er en svært eksklusiv turnering. Kun 20 spillere var med, etter invitasjon fra golflegenden Tiger Woods.

- Det er veldig kult at dette er Tiger sin turnering. Det er enda mer spesielt å vinne den. Jeg har ikke pleid å gjøre det så bra på denne typen turneringer, sier Hovland etter seieren

Det er bare en måneds tid siden Hovalands forrige sier, da han suksessfullt forsvarte fjorårets seier på PGA-turneringen i Mayakoba i Mexico.

Viktor Hovland og PGA-touren kan sees på GOLFTV, Discovery+ og Eurosport Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer