TILBAKE I RØDT: Esteban Chaves. Foto: AFP PHOTO/JOSE JORDAN
TILBAKE I RØDT: Esteban Chaves. Foto: AFP PHOTO/JOSE JORDANVis mer

Ny seier for Orica-GreenEdge i vueltaen

Chaves tilbake i ledertrøya etter etappeseier.

(procycling.no): I den stekende varmen i Andalucía, ble det en ny hard finale på den sjette etappen i Vuelta a España. De siste tre kilometerne opp til Sierra de Cazorla var tidvis svært bratte, og innbød til angrep.

Den siste av utbryterne, Stephen Cummings, gikk inn i bakken med en ledelse på 20 sekunder. Esteban Chaves mistet ledertrøya på onsdagens etappe, etter å ha vært på feil side av en splitt på de siste kilometerne.

Kolombianeren som kun var sekundet bak lederen Tom Dumoulin, angrep i bunn av bakken, og fikk raskt en solid ledelse. Nederlenden gikk selv etter Chaves to kilometer før mål.

Men ingen var i nærheten av å tukte Chaves, som tok en overlegen seier. Dermed tok han sin andre etappeseier og overtok ledelsen i sammendraget igjen.

 - Jeg kan ikke tro det. I dag var det veldig varmt og hardt. Jeg snakket med Matt Hayman (lagkamerat), og han sa at hvis du har gode bein, så må du satse, for du vet aldri hva som skjer i morgen, sier Chaves i et intervju vist på Eurosport, hvor han skrøt massivt av hjelpen han fikk fra lagkameratene.

Daniel Martin kom seg opp til Dumoulin inne på den siste kilometeren og spurtslo nederlenderen i kampen om andreplassen, fem sekunder bak Chaves.

Favorittgruppen ble ledet over mål av Ruben Plaza, ytterligere seks sekunder etter.

Sterkt brudd
Cyril Gautier (Europcar), Peter Velits (BMC), Miguel Rubiano (Colombia), Niki Terpstra (Etixx-Quick Step), Stephen Cummings (MTN-Qhubeka) og Kristijan Durasek (Lampre-Merida) utgjorde dagens brudd, som ble kontrollert av Giant-Alpecin og Movistar.

Bruddet hadde på det meste en ledelse på snaue fem minutter, men hadde kun en ledelse på drøye 20 sekunder da Stephen Cummings angrep tolv kilometer fra mål.

Briten, som vant den 14. etappen i årets Tour de France, kjørte sterkt og økte ledelsen sin til 50 sekunder med ni kilometer til mål. 

34-åringen hadde 20 sekunder inn i bakken, hvor Esteban Chaves angrep tidlig. Orica-GreenEdge-rytteren var foran etappen kun sekundet bak Tom Dumoulin i sammendraget. 

Nederlenden måtte angripe selv for å forsvare ledelsen sin, noe han ikke lyktes med. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.