Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny seier for Quick-Step-stjerneskuddet

Alvaro Hodeg suveren på første etappe i Katalonia.

FOTO: Tim De Waele
FOTO: Tim De Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): WorldTour-rittet Volta Ciclista a Catalunya startet mandag med en 152 kilometer lang etappe med start og mål i Calella.

Rittet er for de klatreglade syklistene, men dagens etappe var muligens den etappen som passet best for spurterne. Den største utfordringen var en stigning som ble passert med 16 kilometer igjen, før det gikk nedover mot mål.

Det ble kjørt kontrollert opp bakken, og dermed var det duket for en større spurt.

Quick-Step tok kontroll i finalen, og Michael Mørkøv gjorde et fantastisk opptrekk for den unge spurteren Alvaro Hodeg (Quick-Step).

Colombianeren hadde ingen problemer med å ta en overlegen seier. Bak ham fulgte Bora-hansgrohe-duoen Sam Bennett og Jay McCarthy.

- Helt utrolig

Hodeg får dermed ikle seg den gule trøyen på tirsdagens andre etappe.

- Det er helt utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Laget gjorde en fantastisk jobb for at jeg skulle få muligheten. Vi kommer selvfølgelig til å prøve igjen i morgen, jeg føler meg veldig sterk, og vil sikkert kjempe om etappen, sa Hodeg etter etappen.

22-åringen slo norske Kristoffer Halvorsen i spurten under Handzame Classic fredag, og tok sin første proffseier.

Det var Movistar som kontrollerte over siste bakke og frem mot slutten. De plasserte Alejandro Valverde foran til spurten, og den spanske ringreven kom på en åttendeplass - plassen bak Nacer Bouhanni (Cofidis), som dessverre skuffet på etappen han hadde størst sjanse til å vinne.

To nordmenn med

Det er to norske proffer som kjører det spanske syvdagersrittet.

Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) og Sindre Skjøstad Lunke (Fortuneo-Samsic) sykler begge rittet.

Begge to har hjelperytterroller i rittet. Stake Laengen har med sine to beste sammenlagtryttere i rittet når både Fabio Aru og Dan Martin deltar.

Lunke vil derimot hjelpe lagkaptein Warren Barguil, franskmannen som tok to etapper og klatretrøyen i fjorårets Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Mer om