SPILLER BRA: Magnus Carlsen sikret seier mot Alexander Grisjtsjuk i kandidatturneringen i dag. Her i et parti tidligere i turneringen.
Foto: Morten Rakke / NTB scanpix
SPILLER BRA: Magnus Carlsen sikret seier mot Alexander Grisjtsjuk i kandidatturneringen i dag. Her i et parti tidligere i turneringen. Foto: Morten Rakke / NTB scanpixVis mer

Ny seier for sjakk-Carlsen sikret delt ledelse

Slo russiske Grisjtsjuk i ettermiddag.

(Dagbladet): Magnus Carlsen vant i dag i den fjerde runden av kandidatturneringen i London. Det er en turnering der vinneren får utfordre den som sitter på verdensmestertittelen i sjakk.

Det vil si at han nå går opp i en delt ledelse med Levon Aronian med tre poeng etter fire runder.

Russiske Alexander Grisjtsjuk (29) var i dag motstander. Han er tidligere verdensmester i lynsjakk, men har til tider brukt lang tid på å foreta sine trekk. Det gjorde han også i ettermiddag, og det ble hans skjebne i partiet.

Regelen er sånn at om tiden går ut uten at du har fått gjort det som trengs, taper du. Russeren fikk trolig kjenne på tidspresset, og gjorde noen avgjørende feil. Magnus Carlsen svarte med sin sedvanlige våkenhet.

Vinner Carlsen denne turneringen, får han utfordre verdensmesteren Anand. Til sammen spilles 14 runder, dermed er det er fortsatt lenge igjen.

Dagbladet møtte en offensiv Magnus Carlsen før starten av turneringen.

- Jeg er enda bedre forberedt og vil straffe feil enda hardere enn vanlig, sa han.

- Det kommer nok til å bli den tøffeste turneringen jeg noen gang har spilt.