Ny seier i EM-kvalifiseringen for håndballgutta

Aldri truet mot Nederland.

NY SEIER: Det ble i dag en ny seier for håndballgutta i EM-kvalifiseringen mot Nederland. Her kvalifiseringskampen mot Tyrkia torsdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY SEIER: Det ble i dag en ny seier for håndballgutta i EM-kvalifiseringen mot Nederland. Her kvalifiseringskampen mot Tyrkia torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norges håndballherrer var besluttsomme fra start og var aldri truet i 30-22-seieren borte mot Nederland i EM-kvalifiseringen søndag.

Christian Berges mannskap spilte en solid kamp i Almere. Etter to kvalkamper ligger Norge allerede godt an til å ta seg videre til EM-sluttspillet i Polen i januar 2016.

- Dette var moro. Vi hadde kontroll hele veien. Det var en liten periode i annen omgang der vi ikke var fullt skjerpet, men ellers var det bra. Vi viste vinnervilje fra første sekund, sa landslagssjef Berge til NTB.

Det norske laget ledet 13-9 til pause. Ledelsen økte utover i annen omgang. Mot slutten sprakk det litt opp i Norges defensiv, men det hadde ingenting å si.

Hyllet laget Berge ville fremheve enkeltspillere. I stedet var han etter kampen opptatt av å fremheve laget.

- Gutta gjorde mange kloke valg. I dag synes jeg hele laget framsto homogent og som en enhet, sa Berge.

Norge innledet EM-kvalifiseringen med en komfortabel hjemmeseier 36-27 over Tyrkia onsdag. Sammen med Kroatia er det norske laget favoritter til å ta de to plassene som gir EM-spill.

Kroatia neste Nettopp Kroatia venter på hjemmebane i Norges neste kvalifiseringskamp. Den spilles mot slutten av april neste år. Berge ser fram til å møte storfavoritten i gruppen.

- Det er fortsatt mange kamper igjen å spille. På en god dag kan vi slå Kroatia, og det skal vi mobilisere alt for å klare.

(NTB)