Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny seier i vente

-Bare kusken er tålmodig.

OVERLATER TØMMENE. Amatørtrener Svein Olav Ruud kjører normalt Tuxi Titan selv. Men i V75-1 på Bjerke får hesten ny kusk. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
OVERLATER TØMMENE. Amatørtrener Svein Olav Ruud kjører normalt Tuxi Titan selv. Men i V75-1 på Bjerke får hesten ny kusk. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster i V75!

-Bare kusken er tålmodig, tror jeg dette går bra.

Tuxi Titan trenger litt tid på seg før kusken kan kjøre for maning. Han må legge seg til litt og få opp farten suksessivt. Han klarer ikke brå situasjoner.
Kusken må ha et godt tak i munnen på ham, sier trener Svein Olav Ruud.

I dag overlater han tømmene til en annen for første gang. Det er en kuskematch og loddtrekningen ga Hans Christian Holm som utslag.
En ren innertier. Holm er nettopp det Tuxi Titan trenger. En sindig kusk som har is i magen og orker å vente.
-Jeg skal ta en prat med Holm på forhånd og fortelle om disse detaljene, sier Ruud til Dagbladet.

Pigger rundt om

Det er mye snakk om skoløs her og skoløs der. Men Tuxi Titan og Svein Olav Ruud er litt motstrøms.
-Tuxi Titan går med pigger i skoene rundt om. Selvfølgelig er det fristende å eksperimentere med balansen. Men jeg velger å la det være. Egentlig venter jeg på våren og sommerbane. Tuxi Titan er ingen stor tekniker foreløpig. Derfor velger jeg å la ham gå med piggsko denne vinteren, forteller Ruud.

Nesten-ulykke

Tuxi Titan var innblandet i en situasjon som kunne endt riktig ille sist han var ute i et travløp. Han kom i stor fart i angrep nedover den siste langsiden, men sparket opp i et sulkyhjul foran seg.

-Han var helt nede på knærne. Det kunne ha endt riktig ille. Kusken kjørte ut et halvspor rett foran meg, og Tuxi Titan sparket opp i hjulet. Det var fryktelig uflaks. Jeg er sikker på at han hadde vunnet uten det uhellet. Han var halt etter løpet. Men nå ser alt bra ut igjen. Jeg kjørte med ham for en drøy uke siden, og da fungerte han fint, forteller Ruud.

Skuldertrøbbel

Svein Olav Rudd er 42 år. Men han har vært med i travsporten i en årrekke.

-Min far begynte med travhester da jeg var ti år. Og jeg bestemte meg tidlig for å satse som trener. Men skuldertrøbbel gjorde at jeg ikke orket å drive med hester som profesjonell. Jeg måtte operere den ene skulderen, og da var det over. Jeg måtte finne på noe annet å gjøre, og kjører nå minibuss ved siden av å drive som amatørtrenerer, forteller Ruud.

Gaffelbåndtrøbbel

Det ble litt tilfeldig at Tuxi Titan i det hele tatt ble en såpass god travhest.
-Han var nær på å bli solgt, men under en veterinærundersøkelse i forbindelse med salget ble det avdekket problemer med et gaffelbånd. Dermed ville ikke broren min, som egentlig eier hesten, og som jeg leier av, ville ikke selge siden hesten ikke var hundre prosent frisk. Min bror ringte meg og spurte om jeg ville ta meg av hesten og leie ham. Og slik ble det, forteller Svein Olav Ruud.

Det er neppe noe han angrer på i dag.

Tuxi Titan har noe stort i seg. Det skal hingsten vise fram i V75-1 på onsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!