BEST: Magdalena Neuner under kvinnenes 10 km jaktstart verdenscup skiskyting i Holmenkollen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BEST: Magdalena Neuner under kvinnenes 10 km jaktstart verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Ny seier til småsyk Neuner i Kollen

Tora Berger tok fjerdeplassen.

Mens tyske Magdalena Neuner (24) herjer med rivalene i skiskytterverdenscupen, følger Tora Berger (30) planen som skal sørge for gullform til VM.

Tid er det nok av før VM smeller i gang med sprint i tyske Ruhpolding 3. mars. En ny fjerdeplass — den 16. i karrieren — var alt annet enn krise for lillesøster Berger på jaktstart i Holmenkollen lørdag.

— Fjerdeplass er mye bedre enn 50.-plass. «Pallen» er et menneskeskapt objekt, og det tenker jeg ikke på. Min jobb er å tenke på det som var bra i dette løpet, som var den liggende skytingen, og så må jeg terpe litt på stående for at det skal bli bedre til neste renn, slo Tora Berger fast.

Det ligger på ingen måte i kortene at den beste i begynnelsen av februar også vil bli VM-dronning.

Egen klasse
Sprintvinner Neuner var i en klasse for seg og danset enkelt inn til karrierens 31. verdenscupseier. Kun svenske Magdalena Forsberg (42 seirer) har hun foran seg på statistikken i kvinnenes verdenscupsirkus gjennom tidene.

Bergers sanking av fjerdeplasser er også i verdenstoppen.

Til VM i russiske Khanty-Mansijsk i fjor, kom hun med tre fjerdeplasser på rad fra siste verdenscuprunde i amerikanske Fort Kent etter fem seirer på de foregående seks rennene.

Da endte VM «bare» med en individuell bronsemedalje på fellesstart.

Hun skjøt bort annenplassen bak Neuner på siste stående skyteserie, der det ble to bomskudd.

— Det er ikke dårlig å bli nummer fire, men jeg er absolutt ikke fornøyd med det jeg gjorde på stående skyting. To bom er ikke godt nok for meg. Jeg la merke til at Neuner hadde skutt bra, men forsøkte å holde fokus på det jeg skulle gjøre selv. Det var min egen gjennomføring som ikke fungerte, mente lesjingen.

Mer å hente
Berger var fornøyd med eget langrenn på trå snø, men vet at det er mer form å hente ut til VM.

Slik det ser ut nå, med sju seirer hittil i år (blant annet tre av siste fire renn), klar sammenlagtledelse i verdenscupen, 9 VM- og to OL-gull fra før, ligger alt til rette for Magdalena Neuner i hennes siste VM — og det på hjemmebane.

Men Tora Berger er beredt til å gi henne trøbbel.

— Lett å slå henne er det ikke. Hun går bra og skyter bra, og da er hun vanskelig å slå. Men det er heller ikke umulig.

Neuner gikk forbi landskvinnen Uschi Disl i antall verdenscupseirer. Hun slo nærmeste rival, russiske Olga Zaitseva, med 36,5 sekunder — selv med to strafferunder på den tyske gigastjernen.

Zaitseva skjøt feilfritt og gikk seg opp fra sjette- til annenplassen.

Darja Domratsjeva fra Hviterussland tok tredjeplassen, slått med 51,4 sekunder. Berger endte 1.20,8 minutt bak etter tre strafferunder.

Synnøve Solemdal måtte tåle seks strafferunder og endte med 17.-plass etter å ha gått ut som nummer åtte.

Elise Ringen hadde bare én strafferunde og endte på 28.-plass, mens Bente Landheim ble nummer 42.

Fanny Welle-Strand Horn ble tatt av løpet etter å ha blitt inngått med en runde.

Søndag er det fellesstart i Holmenkollen.

(NTB)