Ny seriesmell for Solbakken

FCK med sju poeng etter fem spilte.

TUNGT: Ståle Solbakken og FC København har åpnet på alt annet enn imponerende vis i den danske Superligaen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TUNGT: Ståle Solbakken og FC København har åpnet på alt annet enn imponerende vis i den danske Superligaen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Ståle Solbakken er i ferd med å lede FC København til mesterligaen, men hjemme i Danmark hangler hovedstadslaget.

I toppkampen mot AGF lørdag ble det 0-1-tap. Peter Graulund ble matchvinner etter en drøy halvtime.

- Jeg synes dessverre at vi har sett det før. Vi skaper en del målsjanser, men ting går ikke helt vår vei. Det illustreres også av at de får mål på en tvilsom offside, mens vi får annullert et etter tvilsom offside, sa Solbakken til fck.dk.

Når fem kamper er spilt i superligaen står FCK med to seirer, én uavgjort og to tap. Det skiller allerede seks poeng opp til serieleder AGF. Århus-laget har åpnet sterkt. 13 poeng på fem kamper er solid.

Apoel Nikosia er FCKs motstander i mesterligakvaliken tirsdag. Solbakken er optimist.

- Jeg syns vi mangler litt fysisk kraft, og det skal være på plass til tirsdag. Heldigvis har vi klart oss bedre i Europa enn i hjemlig serie så langt. Spillerne må ikke stresse over at vi ikke scorer. De må fortsette å prøve, og så vil nok målene komme, sa den tidligere storspilleren.

Kjetil Wæhler spilte hele kampen, mens Daniel Fredheim Holm fikk en snau halvtime som innbytter, da AaB slo Sønderjyske 1-0 og inntok annenplassen fire poeng bak AGF.

(NTB)