Ny Shampo-assist

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Vancouver 1-1. Espen Knutsen la den målgivende pasningen til Columbus' eneste mål i natt. Det holdt til uavgjort.

Vancouver som desperat jakter på poeng for å trygge sluttspillplassen, ledet til det gjensto ti minutter av kampen. Da ble pucken liggende i mølja foran Vancouver-målet og Shampo dyttet den smart fram til lagkamerat Chris Nielsen som sto åpen. Nielsen løftet pucken i nettaket fra kort hold.

Og de 18 136 frammøtte i Nationwide Arena hylte.

Knutsen spilte en god kamp, men lider av at toppscorer Geoff Sanderson er skadd. Dermed er det få til å omsette Shampo-pasningene i mål. Og trener Dave King mener motstanderne vet at nordmannen er nøkkelen til Columbus' angrep.

Blokkert

- Alle lag konsentrerer seg om å stoppe Espen Knutsen. De vet hvem han er og gir ham mye oppmerksomhet. De vet at de ikke må gi ham åpen is, sier King til Fox Sports.

- Til og med når vi bryter ut av egen sone prøver motstanderne å forhindre at han får pucken, fortsetter King.

I natt fikk Shampo litt ekstra plass i spill fire mot fire i sudden death. Etter tre minutter danset 29-åringen fra tre Vancouver-spillere, men skuddet hans ble blokkert rett foran mål. Målscorer Chris Nielsen ble hentet opp fra farmerlaget rett før kampen og spilte i rekke med Shampo og Robert Kron. 21-åringen gjorde en god jobb.

Tverrliggeren

Daniel Sedin ga Vancouver ledelsen midtveis i første periode. Men takket være en fantastisk Ron Tugnutt i Columbus-buret klarte aldri Canucks å øke ledelsen.

I sudden deaths siste sekund fikk han også hjelp av tverrliggeren da Todd Bertuzzi kom alene.

Columbus spiller mot Calgary på lørdag.

  • Shampo har notert seg for 36 målgivende pasninger og elleve mål denne sesongen.
  • Nattas Shampo-tall: 1 målgivende pasning, 23,22 minutter spilletid, +1 i +/- statistikken, 15 dropper (vant 6).