Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny Shampo-assist

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen la sin niende målgivende pasning denne sesongen. Men Carolina var en klasse bedre enn Columbus, og vant enkelt i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shampos målgivende pasning kom helt i starten av andre periode. Espen la en smart pasning til Lyle Odelein på tvers av isen på egen blålinje. Odelein sendte pucken rett videre til Ray Whitney som fikk åpen bane mot mål. Og Whitney scoret sitt femte mål på fem kamper med et fint skudd.

Noen minutter seinere ble Shampo utvist da han traff Martin Gelinas i ansiktet med en høy kølle. Og da nordmannen kom ut av utvisningsboksen fikk han en kjempesjanse. Han fikk stå helt alene foran Canes-keeper Arturs Irbe.

Men Irbe leste at Shampo prøvde å lure pucken mellom beina hans, og reddet strålende.

Svak start

Og Irbe måtte hente fram en redning som ble kåret til «Save of the game» av tv-kanalen Fox Sports for å stoppe Espen i tredje periode. Shampo kom alene med keeperen, passerte ham, og skulle bare backhande pucken i åpent mål da Irbe løftet beinet og reddet fantastisk.

Men Shampos rekke med David Vyborny og Ray Whitney startet kampen med et håpløst første bytte.

To ganger feilet de med å klarere pucken ut av egen sone. Og da Whitney servere den på køllebladet til Sami Kapanen sto det 1-0 til hjemmelaget etter bare 35 sekunder av kampen.

Detroit neste

Carolina økte kjapt til 2-0, og dominerte også andre periode. At de bare ledet 4-2 etter to perioder, må blåjakkene takke keeper Marc Denis for. Skuddstatistikken viste 29-11 til Hurricanes etter 40 spilte minutter.

Tredje periode ble preget av fornøyde Carolina-spillere og desperate Columbus-forsøk.

Carolina økte til 5-2 etter Columbus tok ut keeper Denis til fordel for en ekstra utespiller et drøyt minutt før slutt.

- Evalueringene av spillerne våre er ekstremt lave. Vi hadde for mange spillere som spilte under, langt under, middels, sier en irritert Dave King til AP.

Nå venter Detroit i Nationwide Arena for Columbus i morgen.

Nattas Shampo-tall: 1 målgivende pasning, 17,45 minutter spilletid, -1 i +/-, 14 dropper (vant 8).

Robert Kron scoret Columbus' andre mål.

Hele Norges coronakart