Ny Shampo-seier

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Boston 3-2. Columbus' Geoff Sanderson scoret seiersmålet da ni sekunder gjensto av sudden death i natt. Dermed vant en poengløs Shampo sin andre kamp på rad.

Sanderson så ut som han ble skutt ut av en kanon da han tok med seg pucken fra rødlinja og gikk i en halvsirkel forbi hele Boston-forsvaret og backhandet inn pucken. Prestasjonen fikk Nationwide Arena til å eksplodere i jubel.

- Forsvarsspillerne deres var litt nervøse med å takle meg fordi pucken spratt, sier en lykkelig matchvinner til nyhetsbyrået AP.

Sanderson var også nær scoring tidligere i sudden death da han kombinerte med Shampo foran mål. Men seiersmålet kom altså ikke før 8,6 sekunder gjensto.

I NHL spiller lagene fire mot fire i fem minutter i sudden death, og taperen får uansett med seg ett poeng.

Men i natt fikk Columbus også med seg bonuspoenget.

Phoenix

Blue Jackets pådro seg 33 utvisningsminutter i første periode og var heldige som ikke lå under med mer enn 0-1 da de gikk til pause. Og trener Dave King var rasende på dommerne på grunn av et par billige utvisninger.

Etter andre periode var stillingen 2-2, også det flatterende for blåjakkene. Men i tredje periode og sudden death var Shampo-gjengen giftigst.

Espen Knutsens rekke klarte aldri å feste noe offensivt grep på kampen, men nordmannen kjempet hardt defensivt. Shampo registrerte ett skudd på mål, sjøl om det var ment som en pasning til Sanderson. Vålerenga-gutten var ikke på isen ved noen av scoringene.

Columbus spiller ny kamp borte mot Phoenix i morgen.

Columbus' to første mål ble scoret av Petteri Nummelin og Tyler Wright.

MATCHVINNER: Espen Knutsen og lagkameratene tok sin andre seier på rad.