Ny sjef, lure spillerkjøp og lettere trening gjør at de dominerer i Serie A

Se statistikken som viser hvorfor Roma blir seriemestre.

(Dagbladet): Da Roma i helga knuste Inter 3-0, vant hovedstadslaget sin sjuende strake seier siden Serie A-sesongen startet.

Sju lag har tidligere åpnet en Serie A-sesong med sju strake seirer, og bare Inter i 1967 ble ikke seriemester til slutt.

Framtida ser unektelig lys ut for Roma.

En som kanskje ikke tilhører Romas framtid, i alle fall ikke i mange år framover, er Francesco Totti. Veteranen nærmer seg 700 kamper for klubben, og scoret to av målene i helgas 3-0-seier.

Totti, som fyllte 37 for en drøy uke siden, er den eneste spilleren som var med sist Roma vant et seriemesterskap i 2001. Siden den gangen har det blitt seks andreplasser i den italienske toppserien.

I år virker det derimot som om «i Giallorossi» skal ta steget helt opp. Mye av æren kan tilskrives lagets nye manager.

Best i Europa For i juni ble franske Rudi Garcia ansatt som sjef for Roma. Garcia ledet Lille til gull i både cup og serie i 2011, og ble også kåret til årets manager i Frankrike.

Som Roma-sjef har han fått en flying start offensivt, så vel som defensivt. 20 mål på de første sju kampene er imponerende nok - bare Barcelona scorer flere mål per kamp enn Roma i de fem største ligaene. Men også i fjor scoret Roma masse mål (tredje flest i Serie A). Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at hovedstadsklubben bare har sluppet inn ett fattig mål så langt.

Det er det ingen andre lag i Europas beste ligaer som kan måle seg med.

Onde tunger vil hevde at de gul-røde har hatt en enkel sesongstart hva motstandere angår de første kampene. Bortsett fra nevnte Inter og byrival Lazio, har Roma møtt Livorno (nyopprykket), Hellas Verona (nyopprykket), Parma, Sampdoria og Bologna så langt. Ikke de verste lagene å møte, kanskje, men som Wall Street Journal påpeker:

På de samme fem kampene tok Roma bare fire poeng forrige sesong (Livorno og Verona spilte i Serie B). I år har de 15.

Putter i andreomgang Den amerikanske finansavisa peker på smarte spillerkjøp som en stor del av grunnen til Romas suksess.

Kevin Strootman (135 millioner kroner fra PSV Eindhoven), Mehdi Benati (107 millioner kroner fra Udinese) og Gervinho (60 millioner kroner fra Arsenal) var blant spillerne som gikk inn portene på Stadio Olimpico i sommer. Sistnevnte spilte under Rudi Garcia i Lille, og har blomstret etter å ha blitt gjenforent med sin gamle sjef i Italia.

Også på treningsfeltet, og særlig i sesongoppkjøringen, har franskmannen vist seg å være smartere enn sine managerrivaler i den italenske toppserien.

For der andre italienske klubber gjerne har knallharde treningsleirer for å gjøre spillerne fysisk klare til en ny sesong, valgte Garcia å bare ha en ni dager lang oppkjøring. Også etter at sesongen har startet, trener Roma lettere sine motstandere. Resultatet er oppsiktsvekkende: 70 prosent av serielederens mål har kommet i andreomgang.

Så gjenstår det å se om Garcias menn holder helt ut.

ENGASJERT: Roma-sjef Rudi Garcia har tydeligvis lært seg noen italienske gester i løpet av de fire månedene han har bodd i støvellandet. Foto: EPA/MATTEO BAZZI/NTB Scanpix
ENGASJERT: Roma-sjef Rudi Garcia har tydeligvis lært seg noen italienske gester i løpet av de fire månedene han har bodd i støvellandet. Foto: EPA/MATTEO BAZZI/NTB Scanpix Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 245566077


Varnish cache server