SKADET IGJEN: Tiril Sjåstad Christiansen pådro seg en ny skade i det kranglete kneet på treningsleir i Saas-Fee. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
SKADET IGJEN: Tiril Sjåstad Christiansen pådro seg en ny skade i det kranglete kneet på treningsleir i Saas-Fee. Foto:John T.Pedersen / DagbladetVis mer

Tiril Sjåstad Christiansen er skadet igjen

Ny skade for Sjåstad Christiansen: - Ekstremt frustrerende

Tiril Sjåstad Christiansen (22) falt på treningsleir i sveitsiske Saas-Fee nylig, og pådro seg en ny skade i kneet.

(Dagbladet): Det viste seg at 22-åringen har strukket et sideleddbånd, og kommer til å være ute i en måneds tid.

Det er bare fortsettelsen på et langt skademareritt for Geilo-jenta, som igjen har problemer med det trøblete venstrekneet.

I 2013 røk korsbåndet, rett før OL. I fjor opererte hun venstre kne, før hun igjen måtte gjennom en ny meniskoperasjon få måneder senere. I sommer måtte legene inn i kneet på nytt for å fjerne arrvev. Hele fjorårssesongen gikk fløyten på grunn av kneproblemene.

- Det var heldigvis ikke noe alvorlig denne gangen, men det betyr et par uker ekstra på sidelinja. Ingen stor skade er skjedd. Jeg trenger bare tid, sier Christiansen til Dagbladet.

- Ekstremt frustrerende

Men hun medgir at det er fryktelig frustrerende.

- Det er selvfølgelig kjedelig. Skaden er heldigvis ikke så stor nå, men det er fortsatt ekstremt frustrerende med de småskadene. Jeg skulle helst vært foruten, men jeg kan ikke velge det, det kommer når det kommer, sier Christiansen.

Nylig gjennomførte hun en trykkbølgebehandling på det trøblete kneet, som hun nå fortsetter med frem til november etter den nye skaden.

Den kjenner hun.

- For å si det sånn... Sist gråt jeg, men det gjorde jeg ikke i dag. Det viser bare at ting blir bedre, og det er veldig deilig. Det føles bedre dag for dag, og det er stor forskjell i dag kontra den dagen jeg slo meg i kneet, sier Christiansen.

Det er OL som gjelder

Freeskierne åpnet sesongen i New Zealand allerede i august. Neste renn er Big Air i København i starten av november.

Det rennet har 22-åringen da valgt å droppe. Det er én ting som gjelder denne sesongen:

- Vi dropper det rennet. Det er veldig synd, for jeg hadde gleda meg til det, men jeg prioriterer OL over Big Air denne sesongen. Når det ikke engang er på OL-programmet, så er det ingen vits å risikere noe der når jeg kan få en bedre vinter av å være hjemme, sier Christiansen til Dagbladet.