Ny skandale i Danmark

Kampen ble avbrutt da tribuneslagsmålet fortsatte på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Det har ikke gått en uke en gang, siden en danske 29-åring forsøkte å slå ned dommeren under kampen mellom Danmark og Sverige i København.

Fredag kveld smalt det igjen.

Under en oppvisningskamp mellom Brøndby og AaB på Bornholm gikk flere Brøndby-fans amok på tribunen.

- Unnskyld

På grunn av opptøyene på tribunen, som etter hvert forflyttet seg ut på banen, beordret dommeren spillerne i garderoben en halvtime før slutt.

De kom ikke ut igjen.

- Vi skylder Bornholm en stor unnskyldning for dette. Det er slett ikke Brøndby IF verdig. Det er sørgelig for dansk fotball at vi åpenbart ikke kan spille disse sommerkampene, fordi noen ikke kan oppføre seg ordentlig, sier administrerende direktør Per Bjerregaard til klubbens hjemmeside.

Vitner sier til avisa B.T. at det startet med at noen av de rundt 80 tilreisende Brøndby-supporterne tente noen bengalske lys på tribunen. I starten av 2. omgang løp noen Brøndby-fans rundt banen, og begynte å slåss med noen lokale folk. Det utviklet seg raskt og det endte med et slagsmål med rundt 20 personer.

SENDT I GARDEROBEN: Målscorer Martin Spellmann og de andre spillerne ble sendt i garderoben av dommeren en halvtime før slutt. De kom aldri ut igjen. Arkivfoto: REUTERS
SENDT I GARDEROBEN: Målscorer Martin Spellmann og de andre spillerne ble sendt i garderoben av dommeren en halvtime før slutt. De kom aldri ut igjen. Arkivfoto: REUTERS Vis mer

Bråket fortsatte i gatene utenfor stadion etter at kampen ble avbrutt.

- Vi ønsker ikke å se slike ting under våre kamper, og dette vil selvfølgelig får konsekvenser for bråkmakerne vi kan identifisere, sier Bjerregaard.

Fikk hjelp fra København

Vaktene på stadion valgte å ligge lavt, og tilkalte i stedet politiet. Da ble tjenestemenn som egentlig hadde fri kalt inn for å passe på kamphanene.

Politiet på Bornholm tilkalte hjelp fra København-politiet, som rykket ut med helikopter. Fredag kveld roet det seg ifølge Politiken i sentrum, men politiet fulgte supporterne tett for å hindre nye sammenstøt.

Flere måtte behandles for kuttskader og noen ble også fraktet til sykehus etter sammenstøtene.

Stillingen var 3-1 til Brøndby da kampen ble avbrutt, etter scoringer av Martin Spelmann, Niclas Rønne og et AaB-selvmål.

Tidligere på dagen bestemte UEFA at forrige ukes dommerangrep koster danskene en halv million kroner og tomme tribuner. I tillegg ble Sverige tilkjent en 3-0-seier.

SLAGET I PARKEN: Denne 29 år gamle tilskueren stormet banen under landskampen mellom Danmark og Sverige forrige helg, for å ta dommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer