Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny skrekkdag i bakken: Jacobsen vraker seg selv

Dropper Russland.

MISFORNØYD:  Anders Jacobsen hopper ikke på det nivået han ønsker å hoppe. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
MISFORNØYD: Anders Jacobsen hopper ikke på det nivået han ønsker å hoppe. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Anders Fannemel (23) ble Norges store beholdning da han kom på 2. plass i verdenscuprennet på Lillehammer lørdag.

Les referat her

For Anders Jacobsen (29) ble dagen helsvart: Han kom på 42. plass, og klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Dermed fortsetter den skrekkelige trenden for hoppukevinneren fra 2007.

• I Tyskland for 14 dager siden kom han på 25. plass.
• I Finland forrige helg kvalifiserte han seg ikke engang til rennene.

Andreas Stjernen kommer inn for Jacobsen i det individuelle rennet søndag.

Krystallklar Jacobsen ønsket ikke å kommentere innsatsen overfor Dagbladet. Men i et intervju han gjorde torsdag var han krystallklar:

- Jeg har pratet med en trener i Flying Team Vikersund, som er hjemplassen min. Jeg spurte hvordan det ligger an med bakken i Vikersund, og hva som er planene etter denne helga.

- Hvis jeg blir listefyll, kommer jeg ikke til å dra til rennene i Russland neste helg. Uansett om jeg blir tatt ut eller ei. Dermed får jeg 12 dager til rådighet, hvor jeg får sjansen til å gjøre gode repetisjoner. Jeg har lyst til å være i form til Hoppuka.

Jacobsen ruslet vekk fra Lillehammer-bakken sammen med kona Birgitte lørdag kveld. Han var tydelig misfornøyd, og må forbedre seg kraftig hvis han i det hele tatt skal komme til Hoppuka.

Målet var å hoppe alle fire omgangene i helgas to renn.

Røk korsbåndet Problemene startet etter fallet i Planica i mars 2013. Jacobsen røk korsbåndet, men kjempet seg tilbake forrige sesong.

Resultatene var likevel ikke mye å skryte av, og inn i den nye sesongen fortsetter den negative trenden. Ifølge trener Alexander Stöckl sliter han med første del av flyfasen.

En annen hopper som trolig heller ikke reiser til Nizhny Tagil i Russland er Tom Hilde. I likhet med Jacobsen har han befunnet seg dypt, dypt nede på resultatlistene.

- I utgangspunktet skal jeg trene på Lillehammer fram til onsdag. Men sånn som det ser ut nå, blir jeg nok litt lenger, sier Hilde til Dagbladet.

- Uansett hva det blir til, skal jeg jobbe knallhardt for å komme tilbake.

• Gregor Schlierenzauer vant lørdagens renn etter hopp på 127,5 og 138,5 meter.

SKUFFET:  Anders Jacobsen (med ryggen til) får følge av familien ut av bakken på Lillehammer i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SKUFFET: Anders Jacobsen (med ryggen til) får følge av familien ut av bakken på Lillehammer i dag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling