Håndball-VM i Frankrike:

Ny skrell i VM: Tyskland utslått av Qatar

Favorittene fortsetter å falle.

SKUFFET STORT: Paul Drux ligger utslått på gulvet etter Tysklands VM-tap for Qatar. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Benoit Tessier
SKUFFET STORT: Paul Drux ligger utslått på gulvet etter Tysklands VM-tap for Qatar. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Benoit TessierVis mer

Favorittene fortsetter å falle i håndball-VM. Europamester Tyskland er ute i åttedelsfinalen etter sensasjonelt 20-21-tap for Qatar søndag.

Dermed fulgte tyskerne i fotsporene til OL-mester Danmark ved å bli slått ut av en gruppefirer.

Kjøpelaget Qatar hadde ikke imponert tidligere i VM, men slo til nå da det betydde som mest. Cubanskfødte Rafael Capote scoret ni mål og ble kåret til kampens beste spiller.

Tyskland var storfavoritt, men klarte ikke presset. 30 sekunder før slutt misbrukte tyskerne en sjanse til å utligne. Youssef Benali stormet opp og scoret før Qatar startet feiringen. Det spilte ingen rolle at det siste målet ikke talte fordi tiden var ute.

Etter åttedelsfinalene er bare Frankrike igjen av de tre lagene som kom til VM med en fersk mesterskapstittel i ryggen. Vertslaget møter i kvartfinalen Sverige, som utklasset Hviterussland hele 41-22.

(NTB)