Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny skuffelse for sprintjentene

Ane Appelkvist Stenseth og Maiken Caspersen Falla utenfor pallen i tøff sprintfinale.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det ble en frustrerende sprint for de norske jentene lørdag. Et fall i semifinalen kostet både Maiken Caspersen Falla og Ane Appelkvist Stenseth en finaleplass.

I dag var begge to revansjelystne og klare til å slå tilbake i teamsprinten.

Falla-grepet

Før start hadde det norske laget gjort et grep. Falla har stort sett gått ankeretappen når hun går lagsprint, men i dag forklarte hun selv til NRK at trenerne hadde tatt en taktisk grep og sendte henne ut først.

Falla skulle gå først i håp om å gi Appelkvist Stenseth en luke inn på den siste etappen og at hun skulle henge med hvis Stina Nilsson slo til.

På den første etappen gikk de i svært bedagelig, og det ble først satt skikkelig fart da Stina Nilsson og Falla barket sammen på den femte etappen.

Sammen med det svenske andrelaget, hvor Maja Dahlqvist gikk, fikk de tre lagene en luke på fem-seks sekunder.

Imponerende av Falla, og nå hadde Stenseth en stor oppgave i duell med Linn Svahn og Jonna Sundling på den siste etappen.

FALT SAMMEN: Et reklameseil falt sammen rett før utøverne gikk gjennom under søndagens sprint i Planica. - Det her kunne ha blitt dramatisk, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn. Video: NRK Vis mer

Falt sammen

De tre gikk ikke veldig raskt i starten av den siste etappen, og det gjorde at Nadine Fähndrich og Sveits kom opp i ryggen på trioen i front.

I den siste bakken ble det satt opp stor fart, og da falt dessverre Appelkvist Stenseth sammen.

Sveriges anderlag - med Maja Dahlqvist og Linn Svahn - vant foran Sveriges førstelag, mens Sveits tok tredjeplassen.

Norge ble nummer fire, og igjen måtte de takle å bli satt på plass av de svenske jentene.